Grilovani svinjski kotleti spolja hrskavi a unutra mekani zahvaljujući superfinoj marinadi
Uz dobru marinadu, svinjski kotleti postaju prava proljetna poslastica.
Svinjski kotleti u marinadi
Sastojci:
4 kotleta
2 čena belog luka
1 šaka svežeg bosiljka
2 kašike limunovog soka
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
U seckalicu dodati beli luk, bosiljak, limun, so i biber. Sitno iseckajte, probajte i po potrebi dodajte dodatne začine. Marinirajte meso najmanje pola sata. Rešetke premažite maslinovim uljem i stavite meso na srednju vatru. Pecite na roštilju oko pet minuta sa svake strane i ostavite da odstoji još pet minuta pre serviranja. Poslužite uz sezonsko povrće
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)