Grilovani svinjski kotleti spolja hrskavi a unutra mekani zahvaljujući superfinoj marinadi
Uz dobru marinadu, svinjski kotleti postaju prava proljetna poslastica.
Svinjski kotleti u marinadi
Sastojci:
4 kotleta
2 čena belog luka
1 šaka svežeg bosiljka
2 kašike limunovog soka
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
U seckalicu dodati beli luk, bosiljak, limun, so i biber. Sitno iseckajte, probajte i po potrebi dodajte dodatne začine. Marinirajte meso najmanje pola sata. Rešetke premažite maslinovim uljem i stavite meso na srednju vatru. Pecite na roštilju oko pet minuta sa svake strane i ostavite da odstoji još pet minuta pre serviranja. Poslužite uz sezonsko povrće
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)