Doručak, ručak a može i za večeru AROMATIČNI PUŽIĆI sa sirom i belim lukom
Najlepši miris u kuhinji je aroma belog luka koji se pržucka na vrućem ulju. Podseća na leto, na more i na sve lepo što možete zamisliti.
Pužići sa sirom i belim lukom
Sastojci:
Za testo:
175 ml mleka
1 suvi kvasac
1 kašičica šećera
350 g brašna
50 g putera
1 jaje
so
Za premaz:
125 g putera
3 čena belog luka
3 kašike seckanog peršuna
75 g rendanog sira
100 g mocarele
1 jaje
Priprema:
U toplo mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da se aktivira. U međuvremenu istopite puter. Prosejte brašno i zamesite testo od svih sastojaka. Ostavite na tamnom i toplom mestu da se udvostruči. Za premaz koristite omekšali puter u koji treba dodati seckani beli luk i peršun i rendani sir. Mali deo ostavite za posipanje. Razvaljajte testo na otprilike pola centimetra debljine, dimenzija pravougaonika je 30x50 cm. Premažite mešavinom putera, pazeći da 1 cm od ivica ostane čista. Takođe, obavezno ostavite četvrtinu mešavine putera za premazivanje peciva nakon pečenja. Pospite rendanom mocarelom. Razvaljajte testo i oštrim nožem isecite na jednake delove. Puževe stavite u podmazan pleh i ostavite na toplom mestu pola sata da testo još malo naraste. Pre pečenja premazati umućenim jajetom, posuti prezlom i peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada su puževi gotovi, ostavite ih 10 minuta na sobnoj temperaturi. Premažite preostalom mešavinom putera i jedite još toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PUŽIĆI SA JOGURTOM I SIROM Pola pleha nestane čim se postave, za doručak koji se ne zaboravlja
Prave se lako, a pojedu odmah.
BRZE ROLNICE SA SIROM Savršene za doručak ili večeru, a još ukusnije od onih iz pekare
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)