Doručak, ručak a može i za večeru AROMATIČNI PUŽIĆI sa sirom i belim lukom

alo.rs

19:30

Sezonski recepti 0

Najlepši miris u kuhinji je aroma belog luka koji se pržucka na vrućem ulju. Podseća na leto, na more i na sve lepo što možete zamisliti.

Doručak, ručak a može i za večeru AROMATIČNI PUŽIĆI sa sirom i belim lukom
Shutterstock

 

Pužići sa sirom i belim lukom

Sastojci:

Za testo:

175 ml mleka

1 suvi kvasac

1 kašičica šećera

350 g brašna

50 g putera

1 jaje

so

Za premaz:

125 g putera

3 čena belog luka

3 kašike seckanog peršuna

75 g rendanog sira

100 g mocarele

1 jaje

Priprema:

U toplo mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da se aktivira. U međuvremenu istopite puter. Prosejte brašno i zamesite testo od svih sastojaka. Ostavite na tamnom i toplom mestu da se udvostruči. Za premaz koristite omekšali puter u koji treba dodati seckani beli luk i peršun i rendani sir. Mali deo ostavite za posipanje. Razvaljajte testo na otprilike pola centimetra debljine, dimenzija pravougaonika je 30x50 cm. Premažite mešavinom putera, pazeći da 1 cm od ivica ostane čista. Takođe, obavezno ostavite četvrtinu mešavine putera za premazivanje peciva nakon pečenja. Pospite rendanom mocarelom. Razvaljajte testo i oštrim nožem isecite na jednake delove. Puževe stavite u podmazan pleh i ostavite na toplom mestu pola sata da testo još malo naraste. Pre pečenja premazati umućenim jajetom, posuti prezlom i peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada su puževi gotovi, ostavite ih 10 minuta na sobnoj temperaturi. Premažite preostalom mešavinom putera i jedite još toplo.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading