Doručak, ručak a može i za večeru AROMATIČNI PUŽIĆI sa sirom i belim lukom
Najlepši miris u kuhinji je aroma belog luka koji se pržucka na vrućem ulju. Podseća na leto, na more i na sve lepo što možete zamisliti.
Pužići sa sirom i belim lukom
Sastojci:
Za testo:
175 ml mleka
1 suvi kvasac
1 kašičica šećera
350 g brašna
50 g putera
1 jaje
so
Za premaz:
125 g putera
3 čena belog luka
3 kašike seckanog peršuna
75 g rendanog sira
100 g mocarele
1 jaje
Priprema:
U toplo mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da se aktivira. U međuvremenu istopite puter. Prosejte brašno i zamesite testo od svih sastojaka. Ostavite na tamnom i toplom mestu da se udvostruči. Za premaz koristite omekšali puter u koji treba dodati seckani beli luk i peršun i rendani sir. Mali deo ostavite za posipanje. Razvaljajte testo na otprilike pola centimetra debljine, dimenzija pravougaonika je 30x50 cm. Premažite mešavinom putera, pazeći da 1 cm od ivica ostane čista. Takođe, obavezno ostavite četvrtinu mešavine putera za premazivanje peciva nakon pečenja. Pospite rendanom mocarelom. Razvaljajte testo i oštrim nožem isecite na jednake delove. Puževe stavite u podmazan pleh i ostavite na toplom mestu pola sata da testo još malo naraste. Pre pečenja premazati umućenim jajetom, posuti prezlom i peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada su puževi gotovi, ostavite ih 10 minuta na sobnoj temperaturi. Premažite preostalom mešavinom putera i jedite još toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
Komentari (0)