PITA OD TIKVICA Odlična za brzinsku večeru, umuti se u jednoj činiji i ispeče!
Veoma ukusna pita.
Sastojci:
500 g rendanih oceđenih tikvica
300 g brašna
3 jaja
100 g feta sira (ili nekog sličnog)
5 kašika griza
100 ml ulja
1 glavica crnog luka
1 kesica praška za pecivo
2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Tikvice izrendati, posoliti, ostaviti da stoje 15 minuta i dobro ih ocediti od tečnosti koju puste. Crni luk sitno iseckati. Umutiti jaja, dodati ulje, tikvice, crni luk, usitnjeni sir, kiselu pavlaku, griz, brašno, prašak za pecivo, so po ukusu. Umutiti da se sve sjedini i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je pravi izbor za porodičnu večeru
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete kompletan obrok.
SOČNA CARSKA PITA Jeftin i brz doručak od ostataka koje imate u frižideru
Ova pita je odličan izbor za brzi doručak, večeru, ali i posluženje za iznenadne goste.
KORE NISU POTREBNE Pita od tikvica sa sirom, savršen doručak ili večera
Poslužite uz jogurt ili sezonsku salatu.
PITA BEZ KORA Lagana pita od povrća, ništa se ne mesi i ne maže
Ukusna pita od povrća za celu porodicu.
ŠTA JE BRZINSKO POTAPANJE PASULJA Ispašće preukusan a dovoljno je samo 1 sat da bude u vodi
Olakšaće proces pripreme pasulja, jer nećete morati da čekate da odstoji satima u vodi.
POSNE TUNA ŠTRUDLE Za pravo gurmansko zadovoljstvo , sočne i slasne a mekane kao duša
Drugačije posne štrudle voleće i oni koji mrse.
KAJGANA VAM SE STALNO LEPI ZA TIGANJ ILI ZAGOREVA? Znači da pravite neku od ovih 10 grešaka
Recept za kajganu deluje prilično jednostavno, ali da bi ispala kako treba, potrebno je poštovati određena pravila.
ARAPSKI KOLAČ Čokoladna rapsodija koja se pravi brzo i lako, kao osmišljena za uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
KAKO SE ŠPIKUJE MESO? Postoje 2 načina, a biće slasno i sočno
Za savršeno spremljena jela potrebno je da poznajete osnovnu kulinarsku terminologiju. Kada radite sa mesom, to najčešće uključuje postupke kao što su, pohovanje, špikovanje, mariniranje.
Komentari (0)