PITA BEZ KORA Lagana pita od povrća, ništa se ne mesi i ne maže
Ukusna pita od povrća za celu porodicu.
Sastojci:
4 jaja
200 ml mleka
200 g brašna
100 g kačkavalja
100 g mocarele
3 krompira
1 paprika
1 paradajz
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
1 kašičica seckanog peršuna
so, biber
Priprema:
Krompir izrendajte, papriku i paradajz sitno iseckajte. U posudu stavitie jaja i umutite, dodajte začine, ulje, mleko. Ubacite svo povrće i izmešajte. Dodajte peršun i kačkavalj na kockice. Kad sve promešate dodajte brašno, prašak za pecivo. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Odozgo izrendajte mocarelu. Pecite na 180 stepeni 45 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN DORUČAK Pita sa sirom bez kora, samo se izmeša i ispeče!
Pita sa sirom može da se jede za doručak, večeru ili kao predjelo kada pravite ručak za goste.
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je pravi izbor za porodičnu večeru
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete kompletan obrok.
SOČNA CARSKA PITA Jeftin i brz doručak od ostataka koje imate u frižideru
Ova pita je odličan izbor za brzi doručak, večeru, ali i posluženje za iznenadne goste.
KORE NISU POTREBNE Pita od tikvica sa sirom, savršen doručak ili večera
Poslužite uz jogurt ili sezonsku salatu.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)