LEDENA POSLASTICA Osvežavajući desert od jagoda i belog vina, idealan je za tople dane

Trpeza/ V.V.

11:29

Sezonski recepti 0

Omiljeni letnji slatkiš koji se brzo pravi.

LEDENA POSLASTICA Osvežavajući desert od jagoda i belog vina, idealan je za tople dane
Shutterstock

Sastojci:

500 g jagoda

50 g kristal šećera

½ limuna

5 kašika belog vina

200 ml slatke pavlake (po želji)

Priprema:

Jagode operite, očistite zagrejte u šerpi uz mešanje s 5 kašika vode i šećerom. Mešajte na tihoj vatri dok se šećer ne otopi. Usitnite štapnim mikserom. Dodajte sok od limuna i vino i ostavite da se prohladi. Sipajte u plastičnu posudu sa poklopcem i stavite bar dva sata u zamrzivač. Služite uz umućenu slatku pavlaku (a možete i da je izostavite).

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

Komentari (0)

Loading