LEDENA POSLASTICA Osvežavajući desert od jagoda i belog vina, idealan je za tople dane
Omiljeni letnji slatkiš koji se brzo pravi.
Sastojci:
500 g jagoda
50 g kristal šećera
½ limuna
5 kašika belog vina
200 ml slatke pavlake (po želji)
Priprema:
Jagode operite, očistite zagrejte u šerpi uz mešanje s 5 kašika vode i šećerom. Mešajte na tihoj vatri dok se šećer ne otopi. Usitnite štapnim mikserom. Dodajte sok od limuna i vino i ostavite da se prohladi. Sipajte u plastičnu posudu sa poklopcem i stavite bar dva sata u zamrzivač. Služite uz umućenu slatku pavlaku (a možete i da je izostavite).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPER RECEPT Čokoladni sladoled koji se pravi od 2 jeftina sastojka, a čokolada ne ide!
Zdrav sladoled od voća, bez šećera i jaja.
LEDENO OSVEŽENJE Domaći sladoled od čokolade i malina, da se rashladite u vrelim danima
U voćni deo možete da stavite koje god želite voće.
OBRADUJTE DECU Recept za sladoled na štapiću od banane, zdrav ledeni slatkiš
Od nekoliko sastojaka, dobićete ovaj ukusan sladoled.
LEDENI DESERT Sladoled od 2 sastojka, gotov je za 5 minuta, a ukus mu je fantastičan!
Napravite brzo osvežavajuću poslasticu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)