LEDENA POSLASTICA Osvežavajući desert od jagoda i belog vina, idealan je za tople dane
Omiljeni letnji slatkiš koji se brzo pravi.
Sastojci:
500 g jagoda
50 g kristal šećera
½ limuna
5 kašika belog vina
200 ml slatke pavlake (po želji)
Priprema:
Jagode operite, očistite zagrejte u šerpi uz mešanje s 5 kašika vode i šećerom. Mešajte na tihoj vatri dok se šećer ne otopi. Usitnite štapnim mikserom. Dodajte sok od limuna i vino i ostavite da se prohladi. Sipajte u plastičnu posudu sa poklopcem i stavite bar dva sata u zamrzivač. Služite uz umućenu slatku pavlaku (a možete i da je izostavite).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPER RECEPT Čokoladni sladoled koji se pravi od 2 jeftina sastojka, a čokolada ne ide!
Zdrav sladoled od voća, bez šećera i jaja.
LEDENO OSVEŽENJE Domaći sladoled od čokolade i malina, da se rashladite u vrelim danima
U voćni deo možete da stavite koje god želite voće.
OBRADUJTE DECU Recept za sladoled na štapiću od banane, zdrav ledeni slatkiš
Od nekoliko sastojaka, dobićete ovaj ukusan sladoled.
LEDENI DESERT Sladoled od 2 sastojka, gotov je za 5 minuta, a ukus mu je fantastičan!
Napravite brzo osvežavajuću poslasticu.
AKO VOLITE SLATKE MAFINE, OVE SLANE ĆETE OBOŽAVATI Pojedu se u jednom zalogaju!
Svaki zalogaj je gurmanski raj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
KUPILI STE ŽILAVO MESO? Dodajte mu ovaj sastojak i biće mekano i sočno
Nemojte da bacate žilavo meso nego primenite ovaj jednostavni trik. Dobićete sočno i preukusno jelo.
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)