LEDENA POSLASTICA Osvežavajući desert od jagoda i belog vina, idealan je za tople dane
Omiljeni letnji slatkiš koji se brzo pravi.
Sastojci:
500 g jagoda
50 g kristal šećera
½ limuna
5 kašika belog vina
200 ml slatke pavlake (po želji)
Priprema:
Jagode operite, očistite zagrejte u šerpi uz mešanje s 5 kašika vode i šećerom. Mešajte na tihoj vatri dok se šećer ne otopi. Usitnite štapnim mikserom. Dodajte sok od limuna i vino i ostavite da se prohladi. Sipajte u plastičnu posudu sa poklopcem i stavite bar dva sata u zamrzivač. Služite uz umućenu slatku pavlaku (a možete i da je izostavite).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPER RECEPT Čokoladni sladoled koji se pravi od 2 jeftina sastojka, a čokolada ne ide!
Zdrav sladoled od voća, bez šećera i jaja.
LEDENO OSVEŽENJE Domaći sladoled od čokolade i malina, da se rashladite u vrelim danima
U voćni deo možete da stavite koje god želite voće.
OBRADUJTE DECU Recept za sladoled na štapiću od banane, zdrav ledeni slatkiš
Od nekoliko sastojaka, dobićete ovaj ukusan sladoled.
LEDENI DESERT Sladoled od 2 sastojka, gotov je za 5 minuta, a ukus mu je fantastičan!
Napravite brzo osvežavajuću poslasticu.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)