LEDENO OSVEŽENJE Domaći sladoled od čokolade i malina, da se rashladite u vrelim danima

Vesna Vukadinović

15:30

Slatki kutak 0

U voćni deo možete da stavite koje god želite voće.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

200 ml mlečne neutralne pavlake

150 g šećera

150 g gustog jogurta

1 vanilin šećer

200 ml slatke pavlake

100 g čokolade za kuvanje

150 g malina + 1 kašika šećera

Priprema:

Mešajte varjačom neutralnu pavlaku i šećer dok se šećer ne istopi. Dodajte jogurt, vanilin šećer i sjedinite. Posebno umutite slatku pavlaku mikserom. Polako umešajte umućenu pavlaku sa jogurtom. Kada se sve sjedini podelite na dva dela. U jedan deo umešajte istopljenu čokoladu koju ste malo prohladili. U drugi stavite maline koje ste kuvali sa  kašikom šećera 3-4 minuta. Sipajte u platičnu posudu sa poklopcem i stavite u zamrzivač preko noći da se zaledi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading