LEDENA POSLASTICA Osvežavajući desert od jagoda i belog vina, idealan je za tople dane
Omiljeni letnji slatkiš koji se brzo pravi.
Sastojci:
500 g jagoda
50 g kristal šećera
½ limuna
5 kašika belog vina
200 ml slatke pavlake (po želji)
Priprema:
Jagode operite, očistite zagrejte u šerpi uz mešanje s 5 kašika vode i šećerom. Mešajte na tihoj vatri dok se šećer ne otopi. Usitnite štapnim mikserom. Dodajte sok od limuna i vino i ostavite da se prohladi. Sipajte u plastičnu posudu sa poklopcem i stavite bar dva sata u zamrzivač. Služite uz umućenu slatku pavlaku (a možete i da je izostavite).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPER RECEPT Čokoladni sladoled koji se pravi od 2 jeftina sastojka, a čokolada ne ide!
Zdrav sladoled od voća, bez šećera i jaja.
LEDENO OSVEŽENJE Domaći sladoled od čokolade i malina, da se rashladite u vrelim danima
U voćni deo možete da stavite koje god želite voće.
OBRADUJTE DECU Recept za sladoled na štapiću od banane, zdrav ledeni slatkiš
Od nekoliko sastojaka, dobićete ovaj ukusan sladoled.
LEDENI DESERT Sladoled od 2 sastojka, gotov je za 5 minuta, a ukus mu je fantastičan!
Napravite brzo osvežavajuću poslasticu.
BEGOVA ČORBA Kraljica čorbi u bosanskoj kuhinji ukusa koji se pamti
Okrepiće organizam svakim zalogajem.
AKO ŽELITE JAJA U BOJI BOŽURA ISPROBAJTE OVU TEHNIKU Uspeće i deci, a ispadnu prelepa
Jednostavna tehnika farbanja jaja uspeće svima a fenomenalna ljubičasta boja božura oduševiće ukućane.
MENEMEN Sočno jelo iz Sulejmanovog harema koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Turski gurmanski specijalitet najbolje služite za doručak.
POSNA BANOFI PITA Nepečena kremasta poslastica sa bananama idealna za sva veselja
Posna banofi pita osvojiće vas na prvi zalogaj.
FARBANJE JAJA PENOM ZA BRIJANJE Dobićete šare zvezdanog svemira a najmlađi će biti oduševljeni
Verujemo da će ovu neobičnu tehniku najviše voleti oni najmlađi.
Komentari (0)