Prolećni rižoto s piletinom i povrćem možete da jedete bez griže savesti za doručak, ručak i večeru
Rižoto se priprema vrlo brzo, a ovako spremljen pirinač je jako ukusan i rastresit.
Prolećni rižoto s piletinom
Sastojci:
300 g pirinča
300 g pilećeg mesa
1 tikvica
2 šargarepe
1 crvena paprika
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
ulje
so biber
Priprema:
Očistite i operite sve povrće. Polovinu tikvica narendati, a drugu polovinu iseći na kockice. Narendajte šargarepu. Isecite biber na trake. Piletinu iseći na kockice. Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati piletinu i pržiti dok ne porumeni. Dodajte rendane tikvice, biber i šargarepu. Sve zajedno dinstati, dodati kockice tikvica. Začinite solju i biberom. Pirjajte povrće dok ne omekša. Posebno skuvajte pirinač u slanoj vodi. U povrće dodajte kuvani pirinač, sve pomešajte. Sitno iseckajte beli luk i dodajte ga u pirinač. Prodinstajte sve zajedno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)