Prolećni rižoto s piletinom i povrćem možete da jedete bez griže savesti za doručak, ručak i večeru
Rižoto se priprema vrlo brzo, a ovako spremljen pirinač je jako ukusan i rastresit.
Prolećni rižoto s piletinom
Sastojci:
300 g pirinča
300 g pilećeg mesa
1 tikvica
2 šargarepe
1 crvena paprika
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
ulje
so biber
Priprema:
Očistite i operite sve povrće. Polovinu tikvica narendati, a drugu polovinu iseći na kockice. Narendajte šargarepu. Isecite biber na trake. Piletinu iseći na kockice. Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati piletinu i pržiti dok ne porumeni. Dodajte rendane tikvice, biber i šargarepu. Sve zajedno dinstati, dodati kockice tikvica. Začinite solju i biberom. Pirjajte povrće dok ne omekša. Posebno skuvajte pirinač u slanoj vodi. U povrće dodajte kuvani pirinač, sve pomešajte. Sitno iseckajte beli luk i dodajte ga u pirinač. Prodinstajte sve zajedno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)