ODLIČAN RUČAK Losos iz rerne sa belim lukom, aromatičan i sočan
Lako ga je napraviti, a možete ga poslužiti s dinstanim povrćem ili pire krompirom.

Sastojci:
400 g fileta lososa
100 ml istopljenog maslaca
50 ml isceđenog soka od limuna
2 kašike belog vina
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašika seckanog peršuna
so, biber
Priprema:
Pomešajte sve sastojke osim lososa. Na filete ravnomerno nanesite marinadu i pustite sat vremena da odstoji. Stavite filete u pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 10 minuta. Izvadite iz rerne i prelijte ostatkom marinade, pa pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

PREDLOG ZA RUČAK Losos sa povrćem iz rerne je veoma zdrav ručak, a lako se priprema
Količinu povrća možete da menjate, kao i vrstu, u zavisnosti od onoga što imate u frižideru.

ČISTA EGZOTIKA NA TANJIRU Losos na ananasu po receptu kulinarske blogerke Željke Draškić
Novosađanka Željka je živela na Tajlandu sedam godina i tamo dobila inspiraciju za pravljenje raznih jela, namaza i slatkiša. Ovo je jedan od njenih brojnih zanimljivih recepata.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLANA BULGUR SALATA Gotova za 2 minuta, a puna vitamina
Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca
Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.
Komentari (0)