ODLIČAN RUČAK Losos iz rerne sa belim lukom, aromatičan i sočan

Vesna Vukadinović

12:30

Sezonski recepti 0

Lako ga je napraviti, a možete ga poslužiti s dinstanim povrćem ili pire krompirom.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

400 g fileta lososa

100 ml istopljenog maslaca

50 ml isceđenog soka od limuna

2 kašike belog vina

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašika seckanog peršuna

so, biber

Priprema:

Pomešajte sve sastojke osim lososa. Na filete ravnomerno nanesite marinadu i pustite sat vremena da odstoji. Stavite filete u pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 10 minuta. Izvadite iz rerne i prelijte ostatkom marinade, pa pecite još 10 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading