PREDLOG ZA RUČAK Losos sa povrćem iz rerne je veoma zdrav ručak, a lako se priprema
Količinu povrća možete da menjate, kao i vrstu, u zavisnosti od onoga što imate u frižideru.
Sastojci:
2 fileta lososa
100 ml belog vina
50 ml pavlake za kuvanje
5 čenova belog luka
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 limun
Ruzmarin, vlašac
Povrće:
2 sveže paprike
1 crveni luk
10 krupnih šampinjona
1 paradajz
Priprema:
Losos posoliti, pobiberiti, posuti ruzmarinom i staviti u posudu za pečenje namazanu maslinovim uljem. Beli luk izgnječiti i posuti filete. Peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvaditi iz rerne, preliti vinom i peći 10 minuta. Preliti pavlakom i posuti vlašcem. Posle 5 minuta izvaditi iz rerne.
Povrće: Isečeno povrće poslagati u tepsiju, nakapati maslinovim uljem i malo posoliti. Peći 10 minuta u rerni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NEDELJNI RUČAK Pijani šaran sa krompirom, ukusno jelo iz rerne za celu porodicu
Šaran se napuni slaninom i lukom, prelije vinom i ispeče.
SUPER JELO Musaka od oslića, sa povrćem i pavlakom, zapečena u rerni, ma prste da poližeš!
Zdrav obrok koji ćete obožavati.
ZDRAVO I SLASNO Pečena pastrmka začinjena ruzmarinom, lagana i hrskava u isto vreme
Odličan ručak ili večera koja je brzo gotova.
RIBA U JELOVNIKU JE OBAVEZNA Oslić sa prazilukom, kuvan na pari, zdrav i ukusan ručak
Poslužite uz kuvani krompir.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)