Tikvice punjene tunjevinom iz konzerve ne prazne novčanik a ukus im je kao jelo u restoranu sa pet zvezdica
Bilo da je leto ili zima, ovaj recept je odličan za one koji ne žele da se preterano bakću u kuhinji.
Tikvice punjene tunjevinom
Sastojci:
8 tikvica srednje veličine
150 g tunjevine iz konzerve u ulju
2 jaja
50 g rendanog parmezana
50 g prezli
1 čen belog luka
2 dl suvog belog vina
maslinovo ulje
Priprema:
Tikvice operite, osušite i prepolovite po dužini. Očistite im semenke i pripremite fil: pomešajte semenke sa seckanom tunjevinom, jajima, vezicom seckanog peršuna, isečenim belim lukom, šakom parmezana, šakom prezla, solju, biberom i malo ulja. Polovine tikvica prelijte smesom i pospite mrvicama. Tikvice stavite u rernu, prelijte uljem i pola čaše belog vina, pospite parmezanom i prezlama i pecite 30 minuta na 160-180 °C. Ovako pripremljene tikvice su odlične kao toplo predjelo, prilog ili kao glavno jelo (u zavisnosti od količine), ali će biti ukusne i hladne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)