Tikvice punjene tunjevinom iz konzerve ne prazne novčanik a ukus im je kao jelo u restoranu sa pet zvezdica

Ivana Vujnović

12:00

Sezonski recepti 0

Bilo da je leto ili zima, ovaj recept je odličan za one koji ne žele da se preterano bakću u kuhinji.

tikvice punjene tunjevinom
Shutterstock

 

Tikvice punjene tunjevinom

Sastojci:

8 tikvica srednje veličine

150 g tunjevine iz konzerve u ulju

2 jaja

50 g rendanog parmezana

50 g prezli

1 čen belog luka

2 dl suvog belog vina

maslinovo ulje

Priprema:

Tikvice operite, osušite i prepolovite po dužini. Očistite im semenke i pripremite fil: pomešajte semenke sa seckanom tunjevinom, jajima, vezicom seckanog peršuna, isečenim belim lukom, šakom parmezana, šakom prezla, solju, biberom i malo ulja. Polovine tikvica prelijte smesom i pospite mrvicama. Tikvice stavite u rernu, prelijte uljem i pola čaše belog vina, pospite parmezanom i prezlama i pecite 30 minuta na 160-180 °C. Ovako pripremljene tikvice su odlične kao toplo predjelo, prilog ili kao glavno jelo (u zavisnosti od količine), ali će biti ukusne i hladne.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading