Tikvice punjene tunjevinom iz konzerve ne prazne novčanik a ukus im je kao jelo u restoranu sa pet zvezdica
Bilo da je leto ili zima, ovaj recept je odličan za one koji ne žele da se preterano bakću u kuhinji.
Tikvice punjene tunjevinom
Sastojci:
8 tikvica srednje veličine
150 g tunjevine iz konzerve u ulju
2 jaja
50 g rendanog parmezana
50 g prezli
1 čen belog luka
2 dl suvog belog vina
maslinovo ulje
Priprema:
Tikvice operite, osušite i prepolovite po dužini. Očistite im semenke i pripremite fil: pomešajte semenke sa seckanom tunjevinom, jajima, vezicom seckanog peršuna, isečenim belim lukom, šakom parmezana, šakom prezla, solju, biberom i malo ulja. Polovine tikvica prelijte smesom i pospite mrvicama. Tikvice stavite u rernu, prelijte uljem i pola čaše belog vina, pospite parmezanom i prezlama i pecite 30 minuta na 160-180 °C. Ovako pripremljene tikvice su odlične kao toplo predjelo, prilog ili kao glavno jelo (u zavisnosti od količine), ali će biti ukusne i hladne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Ukusan posni obrok za prave gurmane i one izbirljive
Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole tikvice.
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Aromatični posni specijalitet u neodoljivom spoju ukusa, prste da poližete
Drugačije jelo raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)