ĐUVEČ SA MESOM I POVRĆEM Ukusno jelo koje ćete brzo napraviti, a imaćete ručak za 2 dana!
Poslužite uz sezonsku salatu.

Sastojci:
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI PILAV Pirinač i piletina su dobitna kombinacija za ručak
Predlažemo vam jedan klasičan ručak koji ćete imati dva dana.

PREDLOG ZA RUČAK Musaka od zelja i mesa, staro jednostavno jelo koje se topi u ustima
Ručak fantastičnog ukusa.

NI LAKŠI NI UKUSNIJI RUČAK! Rendani krompir sa piletinom, preliven i ispečen u rerni
Poslužite uz sezonsku salatu.
500 g svinjskog mesa
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
100 g kukuruza šećerca
100 g graška
5 paradajza
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 šolja pirinča
2 šolje vode
1 kašika masti
1 kašičica šećera
so, biber, biljni začin
Priprema:
Staviti dve šolje vode da provre, dodati malo soli, ulja i pirinač, pa kuvati na tihoj vatri 10 minuta, a zatim ga poklopiti i ostaviti. U šerpu staviti mast, dodati grašak, kukuruz šećerac, sitno iseckan crni luk, meso isečeno na kocke i šargarepu isečenu na kockice, pa zajedno dinstati 15 minuta. Paradajz i paprike oljuštiti i iseckati na kockice, pa ih dodati u šerpu. Začiniti po ukusu, dodati šećer, seckano peršunovo lišće, pa dinstati još 45 minuta. Sipati sve u podmazanu tepsiju za pečenje i sjediniti. Peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)