SAVRŠEN LETNJI RECEPT Napravite musaku od tikvica i oduševite sve ukućane
Tikvice, mleveno meso i još po koja namirnica, čine savršen letnji zalogaj
Iako ćete morati da palite rernu za ovaj recept, uprkos vrućinama, verujte, isplatiće vam se.
Nema ništa lepše od ove musake od tikvica:
SASTOJCI:
2 tikvice
500g mlevenog mesa
2 čena belog luka
1 crni luk
3 jaja
1 šargarepa
1 kašičica aleve paprike
300ml mleka
So,biber I suvi začin po ukusu
PRIPREMA:
Tikvice oljuštiti,iseći i posoliti.Crni i beli luk iseckati i propržiti na malo ulja, pa kad omekša dodati mleveno meso,rendanu šargarepu i alevu papriku, a potom i ostale začine.
Dinstati još malo.
Tikvice rasporedite po dnu tepsije, stavite meso odgore i preklopite ga ponovo tikvicama.
Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni oko 30 minuta.
Pred kraj pečenja, umutite jaja sa mlekom i prelijte musaku.
Vratite u rernu da se zapeče 10-15minuta.
Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)