SAVRŠEN LETNJI RECEPT Napravite musaku od tikvica i oduševite sve ukućane
Tikvice, mleveno meso i još po koja namirnica, čine savršen letnji zalogaj
Iako ćete morati da palite rernu za ovaj recept, uprkos vrućinama, verujte, isplatiće vam se.
Nema ništa lepše od ove musake od tikvica:
SASTOJCI:
2 tikvice
500g mlevenog mesa
2 čena belog luka
1 crni luk
3 jaja
1 šargarepa
1 kašičica aleve paprike
300ml mleka
So,biber I suvi začin po ukusu
PRIPREMA:
Tikvice oljuštiti,iseći i posoliti.Crni i beli luk iseckati i propržiti na malo ulja, pa kad omekša dodati mleveno meso,rendanu šargarepu i alevu papriku, a potom i ostale začine.
Dinstati još malo.
Tikvice rasporedite po dnu tepsije, stavite meso odgore i preklopite ga ponovo tikvicama.
Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni oko 30 minuta.
Pred kraj pečenja, umutite jaja sa mlekom i prelijte musaku.
Vratite u rernu da se zapeče 10-15minuta.
Prijatno!
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)