MUSAKA OD TIKVICA Najlepši ručak za početak jeseni, osvaja ukusom
Evo predloga za kompletan ručak sa vrlo ukusnim sastojcima
Potrebno je:
- 2 veće tikvice
- 350-400 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 jaja
- 200 gr kisele pavlake
- 100 ml mleka
- 4 kašike rendanog kačkavalja
- malo suve slanine (nije obaveza)
- so..biber
- crvena ml. paprika
- 3 čena belog luka
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na tanje lističe. Posoliti i ostaviti 15 min pa ocediti tečnost. Meso ispržiti na glavici crnog luka koju ste iseckali i malo ulja.
Dodati seckan beli luk, so biber, papriku može i malo ljute tucane po želji. Sve izjednačiti.
Podmazati pleh 35x25 cm poredjati na dno pola tikvica pa istresti preko njih celokupno meso i prektiti drugom polovinom tikvica. Jaja razbiti dodati pavlaku i mleko kao i rendan kačkavalj. Sve dobro izmešati pa preliti tikvice.
Po želji na vrh poredjati suvu slaninu listiće. Peći na 220 stepeni C oko sat vremena. Fantazija od ukusa.. Predobro..Prijatno..
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)