MUSAKA OD TIKVICA Najlepši ručak za početak jeseni, osvaja ukusom
Evo predloga za kompletan ručak sa vrlo ukusnim sastojcima
Potrebno je:
- 2 veće tikvice
- 350-400 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 jaja
- 200 gr kisele pavlake
- 100 ml mleka
- 4 kašike rendanog kačkavalja
- malo suve slanine (nije obaveza)
- so..biber
- crvena ml. paprika
- 3 čena belog luka
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na tanje lističe. Posoliti i ostaviti 15 min pa ocediti tečnost. Meso ispržiti na glavici crnog luka koju ste iseckali i malo ulja.
Dodati seckan beli luk, so biber, papriku može i malo ljute tucane po želji. Sve izjednačiti.
Podmazati pleh 35x25 cm poredjati na dno pola tikvica pa istresti preko njih celokupno meso i prektiti drugom polovinom tikvica. Jaja razbiti dodati pavlaku i mleko kao i rendan kačkavalj. Sve dobro izmešati pa preliti tikvice.
Po želji na vrh poredjati suvu slaninu listiće. Peći na 220 stepeni C oko sat vremena. Fantazija od ukusa.. Predobro..Prijatno..
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)