MUSAKA OD TIKVICA Najlepši ručak za početak jeseni, osvaja ukusom

Slobodanka Ćorić

11:51

Sezonski recepti 0

Evo predloga za kompletan ručak sa vrlo ukusnim sastojcima

MUSAKA OD TIKVICA Najlepši ručak za početak jeseni, osvaja ukusom
Shutterstock: musaka

Potrebno je:

  • 2 veće tikvice
  • 350-400 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 jaja
  • 200 gr kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • 4 kašike rendanog kačkavalja
  • malo suve slanine (nije obaveza)
  • so..biber
  • crvena ml. paprika
  • 3 čena belog luka

Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na tanje lističe. Posoliti i ostaviti 15 min pa ocediti tečnost. Meso ispržiti na glavici crnog luka koju ste iseckali i malo ulja.

Dodati seckan beli luk, so biber, papriku može i malo ljute tucane po želji. Sve izjednačiti.

Podmazati pleh 35x25 cm  poredjati na dno  pola tikvica  pa istresti preko njih celokupno meso i prektiti drugom polovinom tikvica. Jaja razbiti dodati pavlaku i mleko kao i rendan kačkavalj. Sve dobro izmešati pa preliti tikvice. 

Po želji na vrh poredjati suvu slaninu listiće. Peći na 220 stepeni C oko sat vremena.  Fantazija od ukusa.. Predobro..Prijatno..

Komentari (0)

Loading