MUSAKA OD TIKVICA Najlepši ručak za početak jeseni, osvaja ukusom
Evo predloga za kompletan ručak sa vrlo ukusnim sastojcima
Potrebno je:
- 2 veće tikvice
- 350-400 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 jaja
- 200 gr kisele pavlake
- 100 ml mleka
- 4 kašike rendanog kačkavalja
- malo suve slanine (nije obaveza)
- so..biber
- crvena ml. paprika
- 3 čena belog luka
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na tanje lističe. Posoliti i ostaviti 15 min pa ocediti tečnost. Meso ispržiti na glavici crnog luka koju ste iseckali i malo ulja.
Dodati seckan beli luk, so biber, papriku može i malo ljute tucane po želji. Sve izjednačiti.
Podmazati pleh 35x25 cm poredjati na dno pola tikvica pa istresti preko njih celokupno meso i prektiti drugom polovinom tikvica. Jaja razbiti dodati pavlaku i mleko kao i rendan kačkavalj. Sve dobro izmešati pa preliti tikvice.
Po želji na vrh poredjati suvu slaninu listiće. Peći na 220 stepeni C oko sat vremena. Fantazija od ukusa.. Predobro..Prijatno..
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)