SAVRŠEN PORODIČNI RUČAK Sočno meso pečeno u rerni sa povrćem, brzo i ukusno jelo
Nedelja je idealna da okupite ukućane za stolom.
Sastojci:
1 kg svinjskog mesa
1 kg krompira
3 paprike
3 paradajza
2 šargarepe
1 crni luk
1 kašika mlevene paprike
1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Meso operite i osušite ubrusom. Krompir oljuštite, isecite na manje komade i pomešajte sa malo ulja, dodajte mlevenu papriku i mešavinu začina, pa izmešajte. Sipajte ulje u pleh da pokrije dno, stavite krompir, a odozgo meso premazano uljem i solju sa svih strana. Dodajte sa strane ostalo isečeno povrće i posolite. Prekrijte alu folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko jedan sat. Sklonite foliju i pecite još oko pola sata, odnosno dok meso ne bude gotovo.
Možda vas zanima:
VIKEND GOZBA Svinjski vrat sa začinskim biljem, preliven vinom i pečen na krompiru, najukusnije meso koje ste jeli!
Omiljeni ručak na malo drugačiji način oduševiće vaše ukućane.
NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.
JELO ZA GURMANE Punjene rolnice od mesa krčkane u vinu, posute kačkavaljem i zapečene!
Savršeni zalogaji za ljubitelje mesa.
DECA OVO OBOŽAVAJU Pečeno meso sa začinjenim krompirom je omiljeni ručak
Jednostavno se priprema, a ukusno je.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)