SAVRŠEN PORODIČNI RUČAK Sočno meso pečeno u rerni sa povrćem, brzo i ukusno jelo

Vesna Vukadinović

13:00

Sezonski recepti 0

Nedelja je idealna da okupite ukućane za stolom.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

1 kg svinjskog mesa

1 kg krompira

3 paprike

3 paradajza

2 šargarepe

1 crni luk

1 kašika mlevene paprike 

1 kašika suvog biljnog začina

Priprema:

Meso operite i osušite ubrusom. Krompir oljuštite, isecite na manje komade i pomešajte sa malo ulja, dodajte mlevenu papriku i mešavinu začina, pa izmešajte. Sipajte ulje u pleh da pokrije dno, stavite krompir, a odozgo meso premazano uljem i solju sa svih strana. Dodajte sa strane ostalo isečeno povrće i posolite. Prekrijte alu folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko jedan sat. Sklonite foliju i pecite još oko pola sata, odnosno dok meso ne bude gotovo.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading