RECEPT ZA NAJBOLJI LEKSOVAČKI AJVAR Na pola kuvanja obavezno dodajte ovaj sastojak
Oni koji su probali ovaj leskovački ajvar kažu da boljeg specijaliteta ove vrste od ovog nema.
Potrebno je za pripremu:
12 kg pečenih paprika
1 l ulja
šest kašika šećera
šest kašika soli
četiri kašike esencije
Priprema:
U veliku šerpu sipati ulje, šećer, so i esenciju i kuvati na tihoj vatri da se sjedini. Potom dodati pečenu i samlevenu papriku, mešati, najpre slabije, a potom sve intenzivnije, na jakoj vatri. Tako sat vremena. Vruć ajvar sipati u vruće tegle i zatvoriti. Ne treba dodavati konzervans.
Tu je još jedan recept
Potrebno je:
10 kg crvene paprike kvalitetne
2 kg ljutih crvenih papričica, po ukusu
1 l ulja
1-2 kašike esencije ili sirće
beli luk, so
Priprema:
Papriku lepo oprati, osušiti potom krpom i peći sa svih strana. Pečenu vruću papriku staviti u najlon kese i vezati da se paprika malo uspari da bi se lakše ljuštila.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)