RECEPT ZA NAJBOLJI LEKSOVAČKI AJVAR Na pola kuvanja obavezno dodajte ovaj sastojak

Jelena Vukelić

14:55

Sezonski recepti 0

Oni koji su probali ovaj leskovački ajvar kažu da boljeg specijaliteta ove vrste od ovog nema.

ajvar
Shutterstock/Ajvar

Potrebno je za pripremu:

12 kg pečenih paprika
1 l ulja
šest kašika šećera
šest kašika soli
četiri kašike esencije

Priprema:

U veliku šerpu sipati ulje, šećer, so i esenciju i kuvati na tihoj vatri da se sjedini. Potom dodati pečenu i samlevenu papriku, mešati, najpre slabije, a potom sve intenzivnije, na jakoj vatri. Tako sat vremena. Vruć ajvar sipati u vruće tegle i zatvoriti. Ne treba dodavati konzervans. 

Tu je još jedan recept

Potrebno je:

10 kg crvene paprike kvalitetne
2 kg ljutih crvenih papričica, po ukusu
1 l ulja
1-2 kašike esencije ili sirće
beli luk, so

 

Priprema:

Papriku lepo oprati, osušiti potom krpom i peći sa svih strana. Pečenu vruću papriku staviti u najlon kese i vezati da se paprika malo uspari da bi se lakše ljuštila.

Komentari (0)

Loading