JEFTINO JELO, A ODLIČNO! Krompir sa slaninicom je jednostavan obrok, a svi ga obožavaju!
Krompir je omiljena namirnica u našem narodu, a kada se iskombinuje sa slaninom, dobije se savršeno jelo.
Sastojci:
7 krompira
50 g slanine
1 list lovora
1 crni luk
so, biber, ulje
Priprema:
Skuvati krompir s lovorom. Na malo ulja prodinstati naseckan luk dok ne omekša. Izvaditi, pa staviti isečenu slaninu i pržiti dok ne postane hrskava. Dodati skuvan krompir, luk, po ukusu soli i bibera i izmešati.
Možda vas zanima:
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
PLJESKAVICE OD PIRINČA I KROMPIRA Jeftino jelo koje će vas odlično zasititi, a treba vam samo još salata
Možete da ih poslužite uz meso, sir ili jedete samo uz salatu.
ISKORISTITE KROMPIR OD JUČE Napravite ukusne pljeskavice od pirea i kobasice
Ako vam ostane posle ručka malo pirea ili kuvanog krompira, sutradan od njega napravite pljeskavice uz dodatak samo nekoliko sastojaka.
NEVEROVATNA IDEJA! Aromatični pire krompir sa belim lukom
Probajte omiljeni prilog u malo drugačijoj varijanti.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)