UKUS JE FENOMENALAN Napravite tikvice iz rerne koje će se svima svideti
Tikvice možete da spremite na nekoliko načina, a sada ih pripremamo sa mlevenim mesom
Sastojci:
- 1 veća tikvica
- 300 gr mlevenog mesa
- 50 gr listova kačkavalja
- 50 gr suve slanine
- 1 manja glavica crnog luka
- malo belog luka
- malo mlevene paprike
- malo mlevenog bibera
- malo ulja
Priprema:
U mleveno meso dodati seckan crni luk, mleveni biber, beli luk i sve izjednačiti. Tikvice očistiti i iseći na pola, pa opet na napola zaseći, ali ne do kraja.
Posoliti i ostaviti 20 minuta, pa iscediti tečnost. Od mesa praviti male pljeskavice, pa staviti u sendvič tikvice.
Na to staviti list kačkavalja i slaninice i ređati u podmazan pleh.
Premazati uljem i peći na 220 stepeni C oko 40 minuta.
Možda vas zanima:
POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.
IMAĆETE OSEĆAJ KAO DA STE U ITALIJI Napravite lazanju s tikvicama po STAROM receptu
Svi ukućani će biti srećni, siti i zadovoljni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)