UKUS JE FENOMENALAN Napravite tikvice iz rerne koje će se svima svideti
Tikvice možete da spremite na nekoliko načina, a sada ih pripremamo sa mlevenim mesom
Sastojci:
- 1 veća tikvica
- 300 gr mlevenog mesa
- 50 gr listova kačkavalja
- 50 gr suve slanine
- 1 manja glavica crnog luka
- malo belog luka
- malo mlevene paprike
- malo mlevenog bibera
- malo ulja
Priprema:
U mleveno meso dodati seckan crni luk, mleveni biber, beli luk i sve izjednačiti. Tikvice očistiti i iseći na pola, pa opet na napola zaseći, ali ne do kraja.
Posoliti i ostaviti 20 minuta, pa iscediti tečnost. Od mesa praviti male pljeskavice, pa staviti u sendvič tikvice.
Na to staviti list kačkavalja i slaninice i ređati u podmazan pleh.
Premazati uljem i peći na 220 stepeni C oko 40 minuta.
Možda vas zanima:
POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.
IMAĆETE OSEĆAJ KAO DA STE U ITALIJI Napravite lazanju s tikvicama po STAROM receptu
Svi ukućani će biti srećni, siti i zadovoljni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)