Ekspresne krofne iz rerne: Idealne za hladne jesenje dane!
Danas donosimo brz i ukusan recept za omiljene poslastice...
![Krofne](/data/images/2023-02-24/47328_donut-gfb6d18af5-1280_f.jpg?timestamp=1695592800)
Sledeći put kada u supermarketu naiđete na kalupe za krofne, obavezno ih kupite i isprobajte ovaj genijalan recept sa jabukovačem od jabuke.
Krofne iz rerne biće gotove za samo 30 minuta. Smeša ne mora da stoji, neće vam trebati velika flaša ulja, niti ćete praviti nered u kuhinji. Osim toga, kombinacija jabuke i cimeta idealna je za prve jesenje dane, piše Miss7.
Od dole navedenih sastojaka možete napraviti 12 krofni standardne veličine, poput onih u prodavnicama i pekarama, ili oko 40 mini krofni. Ako se odlučite za mini verziju, smanjite vreme pečenja na 8 minuta.
Krofne iz rerne
Sastojci:
230 g običnog brašna
1 puna kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
2 kašičice cimeta
1/2 kašičice muškatnog oraščića
150 g putera
150 g svetlo braon šećera
150 g belog šećera
2 jaja (L)
1 kašičica ekstrakta vanile
120 ml jabukovača
Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalup za 12 krofni. U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, 1 kašičicu cimeta i muskatni oraščić.
Pomešajte 150 g putera (sobne temperature) sa navedenom količinom smeđeg šećera i još 50 g belog šećera. Nakon otprilike 3 minuta, kada smesa postane prozračna i svetlija, dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanile. Nastavite sa mešanjem, dodajte pripremljene suve sastojke, i na kraju jabukovaču. Kalup za krofne punite kašikom, ali ne do vrha. Možete koristiti i vreću za pecivo. Pecite do 15 minuta u zagrejanoj rerni. U toku pečenja jednom okrenite kalup da bi se krofne ispekle ravnomerno. Preostalih 100 g belog šećera pomešati sa kašičicom cimeta i gotove krofne uvaljati sa obe strane. Poslužite odmah!
![giros](/data/images/2024-07-24/95211_giros-1_f.jpg)
DOMAĆI GIROS Sočan i slasan obrok koji pomera granice dobrog ukusa
Omiljeno jelo sa letovanja od sada možete da pravite i kod svoje kuće.
![meso](/data/images/2024-07-26/95456_shutterstock-2387668335_f.jpg)
SOČNO PEČENO MESO Moguće je, treba vam samo ova namirnica, biće mekano kao duša
Ako želite da pečeno meso bude sočno primenite ovaj jednostavan trik, i bićete raspamećeni koliko je ukusno.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
Komentari (0)