Ekspresne krofne iz rerne: Idealne za hladne jesenje dane!
Danas donosimo brz i ukusan recept za omiljene poslastice...
Sledeći put kada u supermarketu naiđete na kalupe za krofne, obavezno ih kupite i isprobajte ovaj genijalan recept sa jabukovačem od jabuke.
Krofne iz rerne biće gotove za samo 30 minuta. Smeša ne mora da stoji, neće vam trebati velika flaša ulja, niti ćete praviti nered u kuhinji. Osim toga, kombinacija jabuke i cimeta idealna je za prve jesenje dane, piše Miss7.
Od dole navedenih sastojaka možete napraviti 12 krofni standardne veličine, poput onih u prodavnicama i pekarama, ili oko 40 mini krofni. Ako se odlučite za mini verziju, smanjite vreme pečenja na 8 minuta.
Krofne iz rerne
Sastojci:
230 g običnog brašna
1 puna kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
2 kašičice cimeta
1/2 kašičice muškatnog oraščića
150 g putera
150 g svetlo braon šećera
150 g belog šećera
2 jaja (L)
1 kašičica ekstrakta vanile
120 ml jabukovača
Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalup za 12 krofni. U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, 1 kašičicu cimeta i muskatni oraščić.
Pomešajte 150 g putera (sobne temperature) sa navedenom količinom smeđeg šećera i još 50 g belog šećera. Nakon otprilike 3 minuta, kada smesa postane prozračna i svetlija, dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanile. Nastavite sa mešanjem, dodajte pripremljene suve sastojke, i na kraju jabukovaču. Kalup za krofne punite kašikom, ali ne do vrha. Možete koristiti i vreću za pecivo. Pecite do 15 minuta u zagrejanoj rerni. U toku pečenja jednom okrenite kalup da bi se krofne ispekle ravnomerno. Preostalih 100 g belog šećera pomešati sa kašičicom cimeta i gotove krofne uvaljati sa obe strane. Poslužite odmah!
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)