POSNI RUČAK ZA KRSTOVDAN Riba sa krompirom u rerni, savršen, lagani obrok

Slobodanka Ćorić

17:10

Sezonski recepti 0

Sutra je Krstovdan, praznik koji Srbi najviše poštuju. Za taj dan većina ljudi posti, a neki vernici žive samo na hlebu, ako zbog dece želite nešto više evo predloga

riba
Shutterstock

Potrebno je:

  • Jedan kilogram krompira
  • 500 grama ribe po izboru
  • so, biber
  • aleva paprika
  • začin
  • kukuruzno brašno
  • jedna veća glavica crnog luka
  • ulje

Priprema: 

Prvo isecite krompir na kolutove a zatim premažite pleh uljem. U krompir dodati alevu papriku, bibera, začina i ulja i sve izmešati.

Stavite sve u podmazanu tepsiju, a između krompira stavite crni luk koji pre toga mora biti posoljen.

Ribu takođe posoliti i uvaljati u kukuruzno brašno, malo poprskati uljem i staviti na krompir.

Peći na 200 stepeni C oko 50 min da lepo porumeni. Sjajan ručak. Prijatno!

 

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading