POSNI RUČAK ZA KRSTOVDAN Riba sa krompirom u rerni, savršen, lagani obrok
Sutra je Krstovdan, praznik koji Srbi najviše poštuju. Za taj dan većina ljudi posti, a neki vernici žive samo na hlebu, ako zbog dece želite nešto više evo predloga
Potrebno je:
- Jedan kilogram krompira
- 500 grama ribe po izboru
- so, biber
- aleva paprika
- začin
- kukuruzno brašno
- jedna veća glavica crnog luka
- ulje
Priprema:
Prvo isecite krompir na kolutove a zatim premažite pleh uljem. U krompir dodati alevu papriku, bibera, začina i ulja i sve izmešati.
Stavite sve u podmazanu tepsiju, a između krompira stavite crni luk koji pre toga mora biti posoljen.
Ribu takođe posoliti i uvaljati u kukuruzno brašno, malo poprskati uljem i staviti na krompir.
Peći na 200 stepeni C oko 50 min da lepo porumeni. Sjajan ručak. Prijatno!
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)