POSNI RUČAK ZA KRSTOVDAN Riba sa krompirom u rerni, savršen, lagani obrok
Sutra je Krstovdan, praznik koji Srbi najviše poštuju. Za taj dan većina ljudi posti, a neki vernici žive samo na hlebu, ako zbog dece želite nešto više evo predloga

Potrebno je:
- Jedan kilogram krompira
- 500 grama ribe po izboru
- so, biber
- aleva paprika
- začin
- kukuruzno brašno
- jedna veća glavica crnog luka
- ulje
Priprema:
Prvo isecite krompir na kolutove a zatim premažite pleh uljem. U krompir dodati alevu papriku, bibera, začina i ulja i sve izmešati.
Stavite sve u podmazanu tepsiju, a između krompira stavite crni luk koji pre toga mora biti posoljen.
Ribu takođe posoliti i uvaljati u kukuruzno brašno, malo poprskati uljem i staviti na krompir.
Peći na 200 stepeni C oko 50 min da lepo porumeni. Sjajan ručak. Prijatno!

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)