POSNI RUČAK ZA KRSTOVDAN Riba sa krompirom u rerni, savršen, lagani obrok
Sutra je Krstovdan, praznik koji Srbi najviše poštuju. Za taj dan većina ljudi posti, a neki vernici žive samo na hlebu, ako zbog dece želite nešto više evo predloga
Potrebno je:
- Jedan kilogram krompira
- 500 grama ribe po izboru
- so, biber
- aleva paprika
- začin
- kukuruzno brašno
- jedna veća glavica crnog luka
- ulje
Priprema:
Prvo isecite krompir na kolutove a zatim premažite pleh uljem. U krompir dodati alevu papriku, bibera, začina i ulja i sve izmešati.
Stavite sve u podmazanu tepsiju, a između krompira stavite crni luk koji pre toga mora biti posoljen.
Ribu takođe posoliti i uvaljati u kukuruzno brašno, malo poprskati uljem i staviti na krompir.
Peći na 200 stepeni C oko 50 min da lepo porumeni. Sjajan ručak. Prijatno!
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)