VRHUNSKI SPECIJALITET GOTOV ZA 30 MINUTA Govedina u sosu od jogurta, cimeta I ljute papričice
Govedina u sosu od cimeta, jogurta i ljute papričice sprema se jednostavno, a nezaboravnog je ukusa
Sastojci:
- 500 g govedine bez kostiju
- 2 crna luka
- 2 kašike paste od đumbira i belog luka
- mali deo štapića cimeta
- 1/3 kašičice kardamoma
- 1/3 kašičice karanfilića
- 2 lovorova lista
- 2 kašičice ljute papričice
- 1/2 kašičice kurkume
- 2 kašičice masale (začin)
- 1/4 šolje jogurta
- 1 šolja vode
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- listovi korijandera (opciono)
Priprema:
Zagrejte ulje, pa dodajte cimet, kardamom, karanfilić, lovorov list i crni luk isečen na kolutove. Promešajte i pržite još 1 minut, pa dodajte 2 kašike paste od đumbira i belog luka. Propržite, pa dodajte ljutu papričicu, kurkumu i masalu. Pržite još 1 minut, pa dodajte 2-3 kašike vode.
Ubacite govedinu isečenu na malo krupnije komade. Dobro promešajte, pa pržite još 8-10 minuta na srednjoj temperaturi. Dodajte so, pa smanjite temperaturu. Dodajte jogurt, promešajte, pa sipajte šolju vode. Stavite poklopac i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi oko 30 minuta. Po želji možete da dodate korijander, piše stvarukusa.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)