VRHUNSKI SPECIJALITET GOTOV ZA 30 MINUTA Govedina u sosu od jogurta, cimeta I ljute papričice

Slobodanka Ćorić

09:39

Sezonski recepti 0

Govedina u sosu od cimeta, jogurta i ljute papričice sprema se jednostavno, a nezaboravnog je ukusa

VRHUNSKI SPECIJALITET GOTOV ZA 30 MINUTA Govedina u sosu od jogurta, cimeta I ljute papričice
pixabay

Sastojci:

  • 500 g govedine bez kostiju
  • 2 crna luka
  • 2 kašike paste od đumbira i belog luka
  • mali deo štapića cimeta
  • 1/3 kašičice kardamoma
  • 1/3 kašičice karanfilića
  • 2 lovorova lista
  • 2 kašičice ljute papričice
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 2 kašičice masale (začin)
  • 1/4 šolje jogurta
  • 1 šolja vode
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • listovi korijandera (opciono)

Priprema:

Zagrejte ulje, pa dodajte cimet, kardamom, karanfilić, lovorov list i crni luk isečen na kolutove. Promešajte i pržite još 1 minut, pa dodajte 2 kašike paste od đumbira i belog luka. Propržite, pa dodajte ljutu papričicu, kurkumu i masalu. Pržite još 1 minut, pa dodajte 2-3 kašike vode.

Ubacite govedinu isečenu na malo krupnije komade. Dobro promešajte, pa pržite još 8-10 minuta na srednjoj temperaturi. Dodajte so, pa smanjite temperaturu. Dodajte jogurt, promešajte, pa sipajte šolju vode. Stavite poklopac i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi oko 30 minuta. Po želji možete da dodate korijander, piše stvarukusa.

Komentari (0)

Loading