VRHUNSKI SPECIJALITET GOTOV ZA 30 MINUTA Govedina u sosu od jogurta, cimeta I ljute papričice
Govedina u sosu od cimeta, jogurta i ljute papričice sprema se jednostavno, a nezaboravnog je ukusa
Sastojci:
- 500 g govedine bez kostiju
- 2 crna luka
- 2 kašike paste od đumbira i belog luka
- mali deo štapića cimeta
- 1/3 kašičice kardamoma
- 1/3 kašičice karanfilića
- 2 lovorova lista
- 2 kašičice ljute papričice
- 1/2 kašičice kurkume
- 2 kašičice masale (začin)
- 1/4 šolje jogurta
- 1 šolja vode
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- listovi korijandera (opciono)
Priprema:
Zagrejte ulje, pa dodajte cimet, kardamom, karanfilić, lovorov list i crni luk isečen na kolutove. Promešajte i pržite još 1 minut, pa dodajte 2 kašike paste od đumbira i belog luka. Propržite, pa dodajte ljutu papričicu, kurkumu i masalu. Pržite još 1 minut, pa dodajte 2-3 kašike vode.
Ubacite govedinu isečenu na malo krupnije komade. Dobro promešajte, pa pržite još 8-10 minuta na srednjoj temperaturi. Dodajte so, pa smanjite temperaturu. Dodajte jogurt, promešajte, pa sipajte šolju vode. Stavite poklopac i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi oko 30 minuta. Po želji možete da dodate korijander, piše stvarukusa.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)