VRHUNSKI SPECIJALITET GOTOV ZA 30 MINUTA Govedina u sosu od jogurta, cimeta I ljute papričice
Govedina u sosu od cimeta, jogurta i ljute papričice sprema se jednostavno, a nezaboravnog je ukusa
Sastojci:
- 500 g govedine bez kostiju
- 2 crna luka
- 2 kašike paste od đumbira i belog luka
- mali deo štapića cimeta
- 1/3 kašičice kardamoma
- 1/3 kašičice karanfilića
- 2 lovorova lista
- 2 kašičice ljute papričice
- 1/2 kašičice kurkume
- 2 kašičice masale (začin)
- 1/4 šolje jogurta
- 1 šolja vode
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- listovi korijandera (opciono)
Priprema:
Zagrejte ulje, pa dodajte cimet, kardamom, karanfilić, lovorov list i crni luk isečen na kolutove. Promešajte i pržite još 1 minut, pa dodajte 2 kašike paste od đumbira i belog luka. Propržite, pa dodajte ljutu papričicu, kurkumu i masalu. Pržite još 1 minut, pa dodajte 2-3 kašike vode.
Ubacite govedinu isečenu na malo krupnije komade. Dobro promešajte, pa pržite još 8-10 minuta na srednjoj temperaturi. Dodajte so, pa smanjite temperaturu. Dodajte jogurt, promešajte, pa sipajte šolju vode. Stavite poklopac i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi oko 30 minuta. Po želji možete da dodate korijander, piše stvarukusa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)