PRELEP RECEPT IZ BAKINE KUHINJE Hrskava, pečena pileća krilca, prste da poližeš
Krilca uvaljana u razne specije i začine, odličani ukus i miris ne može da izostane
Potrebno je:
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica slatke ml. paprike
- malo rendanog kačkavalja
- 4 čena izgnječenog belog luka
- malo suvog začina
- ulje..so biber
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica kurkume ili začina za piletinu
- 1 kašičica soja sosa
- 700 gr pilećih krilaca
Priprema:
U činiju staviti sve navedene sastoke osim mesa i izmešati dobro. Svako krilce uvaljiti u pripremljenu smesu i ređati u pleh obložen pek papirom.
Malo odozgo posuti uljem i susamom. Peći na 210 stepeni C oko 45 minuta. Hrskavi lepljivi neopisivo ukusni.
Prijatno uživajte!
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)