PRELEP RECEPT IZ BAKINE KUHINJE Hrskava, pečena pileća krilca, prste da poližeš

Slobodanka Ćorić

13:47

Sezonski recepti 0

Krilca uvaljana u razne specije i začine, odličani ukus i miris ne može da izostane

PRELEP RECEPT IZ BAKINE KUHINJE Hrskava, pečena pileća krilca, prste da poližeš
unsplash.com

Potrebno je:

  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 kašičica slatke ml. paprike
  • malo rendanog kačkavalja
  • 4 čena izgnječenog belog luka
  • malo suvog začina
  • ulje..so biber
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica kurkume ili začina za piletinu
  • 1 kašičica soja sosa
  • 700 gr pilećih krilaca

Priprema:

U činiju staviti sve navedene sastoke osim mesa i izmešati dobro. Svako krilce uvaljiti u pripremljenu smesu i ređati u pleh obložen pek papirom. 

Malo odozgo posuti uljem i susamom. Peći na 210 stepeni C oko 45 minuta. Hrskavi lepljivi neopisivo ukusni.
Prijatno uživajte!

Tagovi:

Komentari (0)

Loading