PRELEP RECEPT IZ BAKINE KUHINJE Hrskava, pečena pileća krilca, prste da poližeš
Krilca uvaljana u razne specije i začine, odličani ukus i miris ne može da izostane
Potrebno je:
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica slatke ml. paprike
- malo rendanog kačkavalja
- 4 čena izgnječenog belog luka
- malo suvog začina
- ulje..so biber
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica kurkume ili začina za piletinu
- 1 kašičica soja sosa
- 700 gr pilećih krilaca
Priprema:
U činiju staviti sve navedene sastoke osim mesa i izmešati dobro. Svako krilce uvaljiti u pripremljenu smesu i ređati u pleh obložen pek papirom.
Malo odozgo posuti uljem i susamom. Peći na 210 stepeni C oko 45 minuta. Hrskavi lepljivi neopisivo ukusni.
Prijatno uživajte!
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)