KOLIKO SOLI IDE NA 10L VODE ZA KISELI KUPUS Ovo je idealna količina, savet iskusnih domaćica
Postoji nebrojeno mnogo recepata i načina stavljanja kupusa u buriće i kace. Svima je zajedničko to da se kupus ređa, soli i naliva vodom, ali uvek ta začkoljica da ga ne presolimo ili ne daj Bože da nam propadne jer nismo stavili dovoljno soli
Kiseli kupus je tradicionalna zimska salata na srpskoj trpezi i namirnica od koje se spremaju nadaleko čuvena zimska srpska jela, kao što su podvarak (bez mesa i sa mesom) i neizostavna sarma.
Upravo zbog tih delikatesa u svakom domaćinstvu koje drži do sebe veoma je važno imati kupus tokom čitave zimske sezone. A mnogi ga na kraju sezone stavljaju u zamrzivače, ne toliko iz razloga "da se ne baci", koliko zbog toga što je sarma od kiselog kupusa mnogima omiljenija od bilo koje druge sarme.
Postoji nebrojeno mnogo recepata i načina stavljanja kupusa u buriće i kace. Svima je zajedničko to da se kupus ređa, soli i naliva vodom.
Ako ove godine prvi put pravite kiseli kupus, ali čak i ako ste iskusna domaćica, možda ne znate koja količina soli koju treba sipati u vodu i kako pravilno napraviti salamuru.
Da biste pravilno kiselili kupus, u nastavku pročitajte koliko soli je potrebno za 10 litara vode. Neki ljudi vole kiseli kupus malo slaniji, a neki ne toliko, ali u koju god grupu spadate, postoji optimalna količina za dodavanje. Dakle, 10 l vode sadrži 400 g soli.
Ako koristite posudu od 20 l, onda udvostručite količinu soli. Još jedna važna stvar je koju so koristite. Ako želite da kiseli kupus bude ukusan, predlažemo vam da koristite krupnu morsku so, koju treba potpuno rastvoriti u vodi pre nego što se sipa u bure.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN RECEPT IZ BAKINE KUHINJE Zimsko jelo, kupus sa suvim rebrima i slaninom, ugrejaće vam stomak i dušu
Sezona je kada hodnici zgrada širom gradova Srbije mirišu na kiseli kupus, a burencima sa potopljenim kupusom na selu polako se vidi dno
RECEPT ZA TRADICIONALNO SRPSKO JELO Kiseli kupus sa suvim mesom, izbor broj jedan za zimske dane
Kada se ukiseli kupus i sa sušenja stignu dimljene butkice, kolenice, slanina i kobasice vreme je da sjedinimo sve ove divne ukuse
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
Komentari (0)