KOLIKO SOLI IDE NA 10L VODE ZA KISELI KUPUS Ovo je idealna količina, savet iskusnih domaćica
Postoji nebrojeno mnogo recepata i načina stavljanja kupusa u buriće i kace. Svima je zajedničko to da se kupus ređa, soli i naliva vodom, ali uvek ta začkoljica da ga ne presolimo ili ne daj Bože da nam propadne jer nismo stavili dovoljno soli
Kiseli kupus je tradicionalna zimska salata na srpskoj trpezi i namirnica od koje se spremaju nadaleko čuvena zimska srpska jela, kao što su podvarak (bez mesa i sa mesom) i neizostavna sarma.
Upravo zbog tih delikatesa u svakom domaćinstvu koje drži do sebe veoma je važno imati kupus tokom čitave zimske sezone. A mnogi ga na kraju sezone stavljaju u zamrzivače, ne toliko iz razloga "da se ne baci", koliko zbog toga što je sarma od kiselog kupusa mnogima omiljenija od bilo koje druge sarme.
Postoji nebrojeno mnogo recepata i načina stavljanja kupusa u buriće i kace. Svima je zajedničko to da se kupus ređa, soli i naliva vodom.
Ako ove godine prvi put pravite kiseli kupus, ali čak i ako ste iskusna domaćica, možda ne znate koja količina soli koju treba sipati u vodu i kako pravilno napraviti salamuru.
Da biste pravilno kiselili kupus, u nastavku pročitajte koliko soli je potrebno za 10 litara vode. Neki ljudi vole kiseli kupus malo slaniji, a neki ne toliko, ali u koju god grupu spadate, postoji optimalna količina za dodavanje. Dakle, 10 l vode sadrži 400 g soli.
Ako koristite posudu od 20 l, onda udvostručite količinu soli. Još jedna važna stvar je koju so koristite. Ako želite da kiseli kupus bude ukusan, predlažemo vam da koristite krupnu morsku so, koju treba potpuno rastvoriti u vodi pre nego što se sipa u bure.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN RECEPT IZ BAKINE KUHINJE Zimsko jelo, kupus sa suvim rebrima i slaninom, ugrejaće vam stomak i dušu
Sezona je kada hodnici zgrada širom gradova Srbije mirišu na kiseli kupus, a burencima sa potopljenim kupusom na selu polako se vidi dno
RECEPT ZA TRADICIONALNO SRPSKO JELO Kiseli kupus sa suvim mesom, izbor broj jedan za zimske dane
Kada se ukiseli kupus i sa sušenja stignu dimljene butkice, kolenice, slanina i kobasice vreme je da sjedinimo sve ove divne ukuse
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)