KROMPIR PIRE KOJI SE JEDNOSTAVNO PRAVI , ZA DECU I POČETNIKE Jeftino i ne zahteva višak vremena
Ako ste početnik u spremanju jela evo jednog koji može da vam pomogne da probijete led. Krompir mu je osnovna namirnica i neće vam zahtevati mnogo vremena ni ostaviti zaprljanu kuhinju.
Potrebno je
800g Krompira
80g Putera
80g Mleka
So po ukusu
Priprema
Oljuštite i operite krompir, zatim isecite na kolutove ili kriske (tanje sečeni krompir će se brže skuvati). Izmerite puter i mleko. U vodu dodati so i krompir, zatim pustite da se kuva na srednjoj vatri (da se krčka). Nakon što je krompir kuvan, procedite ga. Proceđeni krompir vratite u šerpu i dehidrirajte ga na slaboj vatri par minuta (obavezno mešajte), pazite da ne zagori. Dok je krompir na slaboj vatri dodajte mleko (sobne temperature), zatim i puter (sve vreme mešajte lagano). Nakon par minuta krompir je gotov. Začinite ako ima potrebe .Ukoliko želite da krompir bude gladak, propasirajte ga kroz cediljku. Pire krompir je spreman, možete ga servirati. Prijatno!
Možda vas zanima:
PIRE KROMPIR KAO IZ RESTORANA Kremast i vazdušast, a nema grudvica
Savršeno ide uz ćufte ili spanać.
PIRE KROMPIR IZ SNOVA Totalno menja pravila igre u kuhinji
Nestaje sa stola čim se postavi.
PIRE KROMPIR Kremaste teksture i savršenog ukusa, baš kao onaj iz restorana
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
PIRE KROMPIR Brz, preukusan, jednostavan i neverovatno kremast!
Najbolje služite uz meso.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)