KREMASTA PILETINA U SENFU Pikantno, začinjeno a potrebno vam je samo 30 minuta

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Dodajte piletini senf, začine i osetite rapsodiju mirisa i ukusa.

piletina senf
Shutterstock

Potrebno je

 

4 pileća prsa

kašičica soli

1 kašičica origana

1 kašičica mlevene paprike

1 kašika maslinovog ulja

pola kašičice čilija

1 kašika senfa

4 čena belog luka

100 ml belog vina

2 ljutenice

150ml pilećeg bujona

1 čaša pavlake

15 gr putera

so i biber po ukusu

peršun za kraj

@recipesbyanne This Creamy Dijon Chicken recipe is extremely fast, full of flavors and budget friendly. I like to serve it with brown rice, noodles or fried gnocchi which makes it perfect weeknight dinner! Let me know if you give this one a try!
✨Full recipes can be found on my website. Link is in my BIO. Ingredients: 4 chicken breasts 1 tsp salt 1 tsp paprika 1 tsp dried oregano 1/2 tsp chilli flakes 1 tbsp olive oil 2 shallots 4 garlic cloves - minced 100 ml white wine 1 tbsp dijon mustard 150 ml chicken stock 200 ml heavy cream 1 tbsp butter salt and pepper to taste chopped parsley to finish #onepandinners #onepanmeals #chickenrecipes #easyrecipes ♬ Where Is The Love? - The Black Eyed Peas

 

 

Priprema piletine

Začinite pileća prsa sa obe strane solju, origanom, paprikom i čilijem. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Potom pecite pileća prsa sa obe strane dok ne dobiju rumenu boju. U istom tiganju sitno prodinstajte iseckanu ljutenicu, pa joj dodajte beli luk i kuvajte još minut. Sipajte belo vino i kuvajte dok ne provri.

 

Priprema sosa 

Dodajte pileći bujon i senf i kuvajte dok se sastojci dobro ne sjedine. U to dodajte pavlaku i kašiku putera i promešajte. Za to vreme stavite pileća prsa u tiganj, da se krčkaju, dok čekate da se sos zgusne. Na kraju dodajte peršun.

 

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading