ĆEVAPI PO KAFANSKOM RECEPTU Otkrivena tajna savršenog ukusa
Pitali smo kafanske kuvare kako prave ćevape. Saznali smo i sada prenosimo vama.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ĆEVAPI IZ RERNE Pečeni i slasni, a prave se brzo i lako
Savršeno ukusni, najbolje stavite odmah duplu meru.

DOBRI, STARI, PROVERENI RECEPT Gurmanski ćevapi za Dan rada će sve oduševiti
Neodoljivi su na roštilju.

Detaljni recept kako da napravite perfektne SARAJEVSKE ĆEVAPE kao sa Baščaršije
Recept jeste jednostavan, ali morate paziti kako ih pečete - sredina mora da bude roze kad ih isečete. U Sarajevu se služe u somunima.

Ćevapi po originalnom receptu: Čuveni srpski specijalitet kome ćete se uvek vraćati
Najukusniji ćevapi od sada mogu biti deo vaše trpeze svakog dana
700-800 g junetine
200-300 g ovčetine, svinjetine ili jagnjetine
2 % soli (20 g)
Priprema
Sameljite meso , posolite ga i ostavite da prenoći. Ponovite postupak sutradan.Ako vam masa nije kompaktna, dodajte kašiku ili dve brašna i opet premesite.Potom ostavite na hladnom mestu. Formirajte ćevape pomoću kalupa ili ručno i pržite na srednjoj temperaturi ,na sve četri strane max 10 minuta.

POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.

POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.

POSNI KREM BRULE Francuski desert raspametiće i one koji ne vole slatko
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

SLANI KROASANI SA SPANAĆEM ZA USKRS Drugačiji i sočni, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju jogurta.

AVOKADO SALATA SA KRASTAVCEM Kremasta i jednostavna za pripremu, a super ide uz razna jela
Služite uz piletinu ili jelo po želji.
Komentari (0)