ĆEVAPI PO KAFANSKOM RECEPTU Otkrivena tajna savršenog ukusa
Pitali smo kafanske kuvare kako prave ćevape. Saznali smo i sada prenosimo vama.
Potrebno je
700-800 g junetine
200-300 g ovčetine, svinjetine ili jagnjetine
2 % soli (20 g)
Priprema
Sameljite meso , posolite ga i ostavite da prenoći. Ponovite postupak sutradan.Ako vam masa nije kompaktna, dodajte kašiku ili dve brašna i opet premesite.Potom ostavite na hladnom mestu. Formirajte ćevape pomoću kalupa ili ručno i pržite na srednjoj temperaturi ,na sve četri strane max 10 minuta.
Možda vas zanima:
ĆEVAPI IZ RERNE Pečeni i slasni, a prave se brzo i lako
Savršeno ukusni, najbolje stavite odmah duplu meru.
DOBRI, STARI, PROVERENI RECEPT Gurmanski ćevapi za Dan rada će sve oduševiti
Neodoljivi su na roštilju.
Detaljni recept kako da napravite perfektne SARAJEVSKE ĆEVAPE kao sa Baščaršije
Recept jeste jednostavan, ali morate paziti kako ih pečete - sredina mora da bude roze kad ih isečete. U Sarajevu se služe u somunima.
Ćevapi po originalnom receptu: Čuveni srpski specijalitet kome ćete se uvek vraćati
Najukusniji ćevapi od sada mogu biti deo vaše trpeze svakog dana
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)