ĆEVAPI PO KAFANSKOM RECEPTU Otkrivena tajna savršenog ukusa
Pitali smo kafanske kuvare kako prave ćevape. Saznali smo i sada prenosimo vama.
Potrebno je
700-800 g junetine
200-300 g ovčetine, svinjetine ili jagnjetine
2 % soli (20 g)
Priprema
Sameljite meso , posolite ga i ostavite da prenoći. Ponovite postupak sutradan.Ako vam masa nije kompaktna, dodajte kašiku ili dve brašna i opet premesite.Potom ostavite na hladnom mestu. Formirajte ćevape pomoću kalupa ili ručno i pržite na srednjoj temperaturi ,na sve četri strane max 10 minuta.
Možda vas zanima:
ĆEVAPI IZ RERNE Pečeni i slasni, a prave se brzo i lako
Savršeno ukusni, najbolje stavite odmah duplu meru.
DOBRI, STARI, PROVERENI RECEPT Gurmanski ćevapi za Dan rada će sve oduševiti
Neodoljivi su na roštilju.
Detaljni recept kako da napravite perfektne SARAJEVSKE ĆEVAPE kao sa Baščaršije
Recept jeste jednostavan, ali morate paziti kako ih pečete - sredina mora da bude roze kad ih isečete. U Sarajevu se služe u somunima.
Ćevapi po originalnom receptu: Čuveni srpski specijalitet kome ćete se uvek vraćati
Najukusniji ćevapi od sada mogu biti deo vaše trpeze svakog dana
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)