SAVETI ZA PRAVLJENJE TORTI I KOLAČA SA VOĆEM Potrebne su vam zrele banane a vi imate samo zelene? Evo kako to da promenite

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Napravite od zelenih banana zrele za tili čas. Dodajte griz šljivama.

banane
Shutterstock

Banane 

Ako vam trebaju zrele banane a imate samo zelene, uradite sledeće. Neoljuštene banane stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite pola sata na temperaturi od 150 stepeni, dok ne pocrne. Izvadite ih iz rerne i sačekajte da se ohlade.

Šljive 

Ako pripremate kolač sa šljivama, pospite po njima malo griza. Griz će sprečiti da sok curi, a nakon pečenja  se neće osetiti.

Jabuke

Jabuke poškropite sokom od limuna i neće potamneti, a ukus im se neće promeniti.

Limun 

Spasite isušeni limun. Držite ga 5 minuta u vreloj vodi, a onda ohladite i stavite u frižider. Postaće sočan.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading