SAVETI ZA PRAVLJENJE TORTI I KOLAČA SA VOĆEM Potrebne su vam zrele banane a vi imate samo zelene? Evo kako to da promenite
Napravite od zelenih banana zrele za tili čas. Dodajte griz šljivama.
Banane
Ako vam trebaju zrele banane a imate samo zelene, uradite sledeće. Neoljuštene banane stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite pola sata na temperaturi od 150 stepeni, dok ne pocrne. Izvadite ih iz rerne i sačekajte da se ohlade.
Šljive
Ako pripremate kolač sa šljivama, pospite po njima malo griza. Griz će sprečiti da sok curi, a nakon pečenja se neće osetiti.
Jabuke
Jabuke poškropite sokom od limuna i neće potamneti, a ukus im se neće promeniti.
Limun
Spasite isušeni limun. Držite ga 5 minuta u vreloj vodi, a onda ohladite i stavite u frižider. Postaće sočan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)