SAVETI ZA PRAVLJENJE TORTI I KOLAČA SA VOĆEM Potrebne su vam zrele banane a vi imate samo zelene? Evo kako to da promenite
Napravite od zelenih banana zrele za tili čas. Dodajte griz šljivama.
Banane
Ako vam trebaju zrele banane a imate samo zelene, uradite sledeće. Neoljuštene banane stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite pola sata na temperaturi od 150 stepeni, dok ne pocrne. Izvadite ih iz rerne i sačekajte da se ohlade.
Šljive
Ako pripremate kolač sa šljivama, pospite po njima malo griza. Griz će sprečiti da sok curi, a nakon pečenja se neće osetiti.
Jabuke
Jabuke poškropite sokom od limuna i neće potamneti, a ukus im se neće promeniti.
Limun
Spasite isušeni limun. Držite ga 5 minuta u vreloj vodi, a onda ohladite i stavite u frižider. Postaće sočan.
PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni specijalitet koji greje dušu i telo, ukusa koji se pamti
Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso, a ovo jelo će vas raspametiti.
PILEĆI FILE SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Sočno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Savršeno za ručak, obožavaće cela porodica.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U MLEVENO MESO Nije soda bikarbona, a biće mekano i sočno
Ako želite da ćufte budu ukusne dodajte ovu namirnicu u mleveno meso.
TUNA PAŠTETA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Dodajte uz tostiran hleb ili prilog po želji
Savršena za posne dane, a ukućani će stajati u redu za još.
POSNI PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA Ručak koji osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)