ĆUFTE U SOSU PO RECEPTU DARKA LAZIĆA Sočne i mekane
Popularni pevač Darko Lazić veliki je gurman. U nastavku sledi njegov recept za ove preukusne ćufte u paradajz sosu.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 6 kašika prezli
- mleveni biber
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- suvi biljni začin, origano, bosiljak
- kašika brašna
- 500 ml paradajz- sosa
Priprema
Sitno iseckajte crni i beli luk. Pomešajte sa mlevenim mesom. Dodajte jedno jaje, prezle, začine, pa sve dobro sjedinite i ostavite da odstoji u frižideru oko sat vremena. Nakon toga pravite loptice, a zatim ih propržite na ulju na laganoj vatri da dobro porumene sa svih strana. U isto ulje dodajte kašiku brašna i odmah paradajz -sos i 250 ml vode. Dodatno začinite sos, pa krčkajte još 20 minuta. Poslužite uz pire krompir.
Možda vas zanima:
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Po zaboravljenom bakinom receptu
Napravite ćufte na način kako se to radilo nekada. Vratite se u prošlost i vreme porodičnih ručkova.
MESNE KNEDLE PO SVAČIJEM UKUSU Napravite ćuftice po bakinom receptu
Biće preukusne, verujte nam.
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
ĆUFTE U SOSU Sočne i mekane kao duša, ovakve do sada niste jeli
Fenomenalno jelo nestaće sa stola odmah.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)