ALFREDO PASTA Pravi se za samo 20 minuta, a osvaja na prvi zalogaj
Napravite italijansku omiljenu pastu sa piletinom. Uspeće i totalnim početnicima, a neće vam trebati puno vremena. Šmek joj daje sos od putera i parmezana.
Potrebno je
- 250 grama testenine
- 450 grama pilećih prsa
- so, biber, ulje
- 2 čena sitno iseckanog ili izgnječenog belog luka
- šolja neutralne pavlake
- 8 kašika putera
- 1 šolja izrendanog parmezana
- peršun za serviranje
Priprema paste sa piletinom
Testeninu skuvajte na način kao što inače kuvate, ali sa strane odvojite 1/2 šolje vode u kojoj se kuvala. Prosušite pileća prsa pa ih začinite solju i biberom. U većem tiganju, na srednje jakoj temperaturi zagrejte ulje, dva do tri minuta. Pržite piletinu pet do sedam minuta sa obe strane. Na pileća prsa , tokom prženja, dodajte i kašiku putera. Kada piletina bude gotova, sačekajte nekoliko minuta da se prohladi, pa je iseckajte na komadiće. Otopite preostalih sedam kašika putera na tiganju, pa kada se istopi na njemu prodinstajte sitno iseckani beli luk samo dok ne zamiriše, oko 30 sekundi do jedne minute.
Priprema sosa za pastu
Umutite šolju pavlake za kuvanje, parmezan, 1/4 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Ostavite da se krčka tri do četiri minuta. Ako sos bude previše gust, dodajte mu malo vode u kojoj se kuvala testenina koju ste ostavili sa strane. Oceđenu testeninu ubacite u sos i lagano promešajte dok se sve ne poveže. Sipajte testeninu u tanjire pa preko stavite nekoliko komadića piletine. Ukrasite peršunom, parmezanom i crnim biberom po želji.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
Komentari (0)