ALFREDO PASTA Pravi se za samo 20 minuta, a osvaja na prvi zalogaj

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Napravite italijansku omiljenu pastu sa piletinom. Uspeće i totalnim početnicima, a neće vam trebati puno vremena. Šmek joj daje sos od putera i parmezana.

alfredo pasta
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 grama testenine
  • 450 grama pilećih prsa
  • so, biber, ulje
  • 2 čena sitno iseckanog ili izgnječenog belog luka
  • šolja neutralne pavlake
  • 8 kašika putera
  • 1 šolja izrendanog parmezana
  • peršun za serviranje

Priprema paste sa piletinom

Testeninu skuvajte na način kao što inače kuvate, ali sa strane odvojite 1/2 šolje vode u kojoj se kuvala. Prosušite pileća prsa pa ih začinite solju i biberom. U većem tiganju, na srednje jakoj temperaturi zagrejte ulje, dva do tri minuta. Pržite piletinu pet do sedam minuta sa obe strane. Na pileća prsa , tokom prženja,  dodajte i kašiku putera. Kada piletina bude gotova, sačekajte nekoliko minuta da se prohladi, pa je iseckajte na komadiće. Otopite preostalih sedam kašika putera na tiganju, pa kada se istopi na njemu prodinstajte sitno iseckani beli luk samo dok ne zamiriše, oko 30 sekundi do jedne minute.

Priprema  sosa za pastu

Umutite šolju pavlake za kuvanje, parmezan, 1/4 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Ostavite da se krčka tri do četiri minuta. Ako sos bude previše gust, dodajte mu malo vode u kojoj se kuvala testenina koju ste ostavili sa strane. Oceđenu testeninu ubacite u sos i lagano promešajte dok se sve ne poveže. Sipajte testeninu u tanjire  pa preko stavite nekoliko komadića piletine. Ukrasite peršunom, parmezanom i crnim biberom po želji.

Komentari (0)

Loading