ALFREDO PASTA Pravi se za samo 20 minuta, a osvaja na prvi zalogaj
Napravite italijansku omiljenu pastu sa piletinom. Uspeće i totalnim početnicima, a neće vam trebati puno vremena. Šmek joj daje sos od putera i parmezana.

Potrebno je
- 250 grama testenine
- 450 grama pilećih prsa
- so, biber, ulje
- 2 čena sitno iseckanog ili izgnječenog belog luka
- šolja neutralne pavlake
- 8 kašika putera
- 1 šolja izrendanog parmezana
- peršun za serviranje
Priprema paste sa piletinom
Testeninu skuvajte na način kao što inače kuvate, ali sa strane odvojite 1/2 šolje vode u kojoj se kuvala. Prosušite pileća prsa pa ih začinite solju i biberom. U većem tiganju, na srednje jakoj temperaturi zagrejte ulje, dva do tri minuta. Pržite piletinu pet do sedam minuta sa obe strane. Na pileća prsa , tokom prženja, dodajte i kašiku putera. Kada piletina bude gotova, sačekajte nekoliko minuta da se prohladi, pa je iseckajte na komadiće. Otopite preostalih sedam kašika putera na tiganju, pa kada se istopi na njemu prodinstajte sitno iseckani beli luk samo dok ne zamiriše, oko 30 sekundi do jedne minute.
Priprema sosa za pastu
Umutite šolju pavlake za kuvanje, parmezan, 1/4 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Ostavite da se krčka tri do četiri minuta. Ako sos bude previše gust, dodajte mu malo vode u kojoj se kuvala testenina koju ste ostavili sa strane. Oceđenu testeninu ubacite u sos i lagano promešajte dok se sve ne poveže. Sipajte testeninu u tanjire pa preko stavite nekoliko komadića piletine. Ukrasite peršunom, parmezanom i crnim biberom po želji.
Svaka domaćica ima neki svoj način na koji pravi sarmu. Mi vam donosimo recept za malo drugačiju sarmu, sa suvim rebrima, preukusnu i slasnu. Karađoršev pasulj ili papula, može da bude i posan i mrsan. Donosimo vam recept za obe verzije. Poznati kuvar Gordon Remzi dao je recept za ovu jednostavnu a slasnu pitu. Brzo i lako se sprema, posna je, a bićete oduševljeni koliko je dobra. Ako volite carsku pitu, možete da je napravite i kao posnu. Biće još ukusnija, a uspeće i potpunim početnicima. Napravite ovaj fenomenalan obrok. Napunite krompir sa slaninom, pečurkama, krastavcima, kačkavaljem i dobićete potpuno novo jelo, koje ćete stalno da pravite.
SARMA SA SUVIM REBRIMA Začinjena i pikantna, raj za nepca
NAPRAVITE PASULJ KAKAV JE JEO VOŽD KARAĐORĐE Može da bude i posan i mrsan
POSNA PITA SA RIBOM Po receptu poznatog kuvara Gordona Remzija
POSNA CARSKA PITA Hrskava i mekana, još bolja nego original
PUNJENI KROMPIR Rapsodija različitih ukusa, pikantan i slasan
Komentari (0)