ALFREDO PASTA Pravi se za samo 20 minuta, a osvaja na prvi zalogaj
Napravite italijansku omiljenu pastu sa piletinom. Uspeće i totalnim početnicima, a neće vam trebati puno vremena. Šmek joj daje sos od putera i parmezana.
Potrebno je
- 250 grama testenine
- 450 grama pilećih prsa
- so, biber, ulje
- 2 čena sitno iseckanog ili izgnječenog belog luka
- šolja neutralne pavlake
- 8 kašika putera
- 1 šolja izrendanog parmezana
- peršun za serviranje
Priprema paste sa piletinom
Testeninu skuvajte na način kao što inače kuvate, ali sa strane odvojite 1/2 šolje vode u kojoj se kuvala. Prosušite pileća prsa pa ih začinite solju i biberom. U većem tiganju, na srednje jakoj temperaturi zagrejte ulje, dva do tri minuta. Pržite piletinu pet do sedam minuta sa obe strane. Na pileća prsa , tokom prženja, dodajte i kašiku putera. Kada piletina bude gotova, sačekajte nekoliko minuta da se prohladi, pa je iseckajte na komadiće. Otopite preostalih sedam kašika putera na tiganju, pa kada se istopi na njemu prodinstajte sitno iseckani beli luk samo dok ne zamiriše, oko 30 sekundi do jedne minute.
Priprema sosa za pastu
Umutite šolju pavlake za kuvanje, parmezan, 1/4 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Ostavite da se krčka tri do četiri minuta. Ako sos bude previše gust, dodajte mu malo vode u kojoj se kuvala testenina koju ste ostavili sa strane. Oceđenu testeninu ubacite u sos i lagano promešajte dok se sve ne poveže. Sipajte testeninu u tanjire pa preko stavite nekoliko komadića piletine. Ukrasite peršunom, parmezanom i crnim biberom po želji.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)