ALFREDO PASTA Pravi se za samo 20 minuta, a osvaja na prvi zalogaj
Napravite italijansku omiljenu pastu sa piletinom. Uspeće i totalnim početnicima, a neće vam trebati puno vremena. Šmek joj daje sos od putera i parmezana.
Potrebno je
- 250 grama testenine
- 450 grama pilećih prsa
- so, biber, ulje
- 2 čena sitno iseckanog ili izgnječenog belog luka
- šolja neutralne pavlake
- 8 kašika putera
- 1 šolja izrendanog parmezana
- peršun za serviranje
Priprema paste sa piletinom
Testeninu skuvajte na način kao što inače kuvate, ali sa strane odvojite 1/2 šolje vode u kojoj se kuvala. Prosušite pileća prsa pa ih začinite solju i biberom. U većem tiganju, na srednje jakoj temperaturi zagrejte ulje, dva do tri minuta. Pržite piletinu pet do sedam minuta sa obe strane. Na pileća prsa , tokom prženja, dodajte i kašiku putera. Kada piletina bude gotova, sačekajte nekoliko minuta da se prohladi, pa je iseckajte na komadiće. Otopite preostalih sedam kašika putera na tiganju, pa kada se istopi na njemu prodinstajte sitno iseckani beli luk samo dok ne zamiriše, oko 30 sekundi do jedne minute.
Priprema sosa za pastu
Umutite šolju pavlake za kuvanje, parmezan, 1/4 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Ostavite da se krčka tri do četiri minuta. Ako sos bude previše gust, dodajte mu malo vode u kojoj se kuvala testenina koju ste ostavili sa strane. Oceđenu testeninu ubacite u sos i lagano promešajte dok se sve ne poveže. Sipajte testeninu u tanjire pa preko stavite nekoliko komadića piletine. Ukrasite peršunom, parmezanom i crnim biberom po želji.
Možda vas zanima:
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Kremasta i sočna, bolju sigurno niste jeli
Ručak koji će cela porodica obožavati.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Kremasta i sočna, ovako je prave Italijani
Svaki zalogaj je raj za nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)