MALE PITE SA KOBASICAMA I SIROM Sočno i preukusno, svaki zalogaj je sve bolji
Kombinacija testa i bogatog nadeva zagrejaće vam dušu i telo. Jedite pitice dok su još tople.
Potrebno je
- 1 kašičica suvog kvasca
- 300 ml tople vode
- 450 g brašna
- 1 kašičica soli
- 200 g putera
Za nadev
- 400 g čedar sira
- 7-8 kobasica
Za premazivanje
- žumance
Priprema:
Kvasac sipajte u posudu i prelijte ga toplom vodom. Tome malo po malo dodajte brašno i mešajte. Dodajte so, pa zamesite testo. Pospite malo brašna po radnoj površini. Testo izvadite i mesite 10 minuta. Oblikujte testo u krug, pa ga ostavite prekrivenog prozirnom folijom da odstoji 20 minuta. Nadošlo testo podelite na 4 jednaka dela, pa oblikujte u loptice. Na većem tanjiru na koji ste posuli vrlo malo brašna poređajte loptice, pokrijte ih i ostavite da odstoje 15 minuta. Zatim pospite više brašna po radnoj površini i testo rukom malo razvucite, a potom i oklagijom u veliki i stanjeni krug. Sa omekšalim puterom premažite testo, preklopite ivice jednu preko druge, pa ponovo premažite puterom. Preklopite ivice u oblik kocke. Ponovite isto i sa drugom loptom testa, pa ih pokrijte i ostavite u zamrzivaču na 25 minuta, kao i ostale delove testa. Posle pospite malo brašna i razvucite svaki deo testa oklagijom da bude približno 0,5 cm. Razvučeno testo isecite na simetrične kvadratiće, i u svaki dodajte malo iseckanog čedar sira. Kobasice iseckajte pa i njih dodajte u nadev. Testo zatvorite poput paketića, pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Male pite premažite žumancetom, pa pecite 30-35 minuta na 190 stepeni.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)