MALE PITE SA KOBASICAMA I SIROM Sočno i preukusno, svaki zalogaj je sve bolji
Kombinacija testa i bogatog nadeva zagrejaće vam dušu i telo. Jedite pitice dok su još tople.
Potrebno je
- 1 kašičica suvog kvasca
- 300 ml tople vode
- 450 g brašna
- 1 kašičica soli
- 200 g putera
Za nadev
- 400 g čedar sira
- 7-8 kobasica
Za premazivanje
- žumance
Priprema:
Kvasac sipajte u posudu i prelijte ga toplom vodom. Tome malo po malo dodajte brašno i mešajte. Dodajte so, pa zamesite testo. Pospite malo brašna po radnoj površini. Testo izvadite i mesite 10 minuta. Oblikujte testo u krug, pa ga ostavite prekrivenog prozirnom folijom da odstoji 20 minuta. Nadošlo testo podelite na 4 jednaka dela, pa oblikujte u loptice. Na većem tanjiru na koji ste posuli vrlo malo brašna poređajte loptice, pokrijte ih i ostavite da odstoje 15 minuta. Zatim pospite više brašna po radnoj površini i testo rukom malo razvucite, a potom i oklagijom u veliki i stanjeni krug. Sa omekšalim puterom premažite testo, preklopite ivice jednu preko druge, pa ponovo premažite puterom. Preklopite ivice u oblik kocke. Ponovite isto i sa drugom loptom testa, pa ih pokrijte i ostavite u zamrzivaču na 25 minuta, kao i ostale delove testa. Posle pospite malo brašna i razvucite svaki deo testa oklagijom da bude približno 0,5 cm. Razvučeno testo isecite na simetrične kvadratiće, i u svaki dodajte malo iseckanog čedar sira. Kobasice iseckajte pa i njih dodajte u nadev. Testo zatvorite poput paketića, pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Male pite premažite žumancetom, pa pecite 30-35 minuta na 190 stepeni.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)