MALE PITE SA KOBASICAMA I SIROM Sočno i preukusno, svaki zalogaj je sve bolji

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Kombinacija testa i bogatog nadeva zagrejaće vam dušu i telo. Jedite pitice dok su još tople.

male pite
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 300 ml tople vode
  • 450 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 200 g putera

Za nadev

  • 400 g čedar sira
  • 7-8 kobasica

Za premazivanje

  • žumance

Priprema:

Kvasac sipajte u posudu i prelijte ga toplom vodom. Tome malo po malo dodajte brašno i mešajte. Dodajte so, pa zamesite testo. Pospite malo brašna po radnoj površini. Testo izvadite i mesite 10 minuta. Oblikujte testo u krug, pa ga ostavite prekrivenog prozirnom folijom da odstoji 20 minuta. Nadošlo testo podelite na 4 jednaka dela, pa oblikujte u loptice. Na  većem tanjiru na koji ste posuli vrlo malo brašna poređajte loptice, pokrijte ih  i ostavite da odstoje 15 minuta. Zatim pospite više brašna po radnoj površini i testo rukom malo razvucite, a potom i oklagijom u veliki i stanjeni krug. Sa omekšalim puterom premažite testo, preklopite ivice jednu preko druge, pa ponovo premažite puterom. Preklopite ivice u oblik kocke. Ponovite isto i sa  drugom loptom testa, pa ih pokrijte i ostavite u zamrzivaču na 25 minuta, kao i ostale delove testa. Posle pospite malo brašna i razvucite svaki deo testa oklagijom da bude približno 0,5 cm. Razvučeno testo isecite na simetrične kvadratiće, i u svaki dodajte malo iseckanog čedar sira. Kobasice iseckajte pa i njih dodajte u nadev. Testo zatvorite poput paketića, pa ređajte u pleh obložen pek papirom.  Male pite premažite žumancetom, pa pecite 30-35 minuta na 190 stepeni.

 

Komentari (0)

Loading