MALE PITE SA KOBASICAMA I SIROM Sočno i preukusno, svaki zalogaj je sve bolji
Kombinacija testa i bogatog nadeva zagrejaće vam dušu i telo. Jedite pitice dok su još tople.
Potrebno je
- 1 kašičica suvog kvasca
- 300 ml tople vode
- 450 g brašna
- 1 kašičica soli
- 200 g putera
Za nadev
- 400 g čedar sira
- 7-8 kobasica
Za premazivanje
- žumance
Priprema:
Kvasac sipajte u posudu i prelijte ga toplom vodom. Tome malo po malo dodajte brašno i mešajte. Dodajte so, pa zamesite testo. Pospite malo brašna po radnoj površini. Testo izvadite i mesite 10 minuta. Oblikujte testo u krug, pa ga ostavite prekrivenog prozirnom folijom da odstoji 20 minuta. Nadošlo testo podelite na 4 jednaka dela, pa oblikujte u loptice. Na većem tanjiru na koji ste posuli vrlo malo brašna poređajte loptice, pokrijte ih i ostavite da odstoje 15 minuta. Zatim pospite više brašna po radnoj površini i testo rukom malo razvucite, a potom i oklagijom u veliki i stanjeni krug. Sa omekšalim puterom premažite testo, preklopite ivice jednu preko druge, pa ponovo premažite puterom. Preklopite ivice u oblik kocke. Ponovite isto i sa drugom loptom testa, pa ih pokrijte i ostavite u zamrzivaču na 25 minuta, kao i ostale delove testa. Posle pospite malo brašna i razvucite svaki deo testa oklagijom da bude približno 0,5 cm. Razvučeno testo isecite na simetrične kvadratiće, i u svaki dodajte malo iseckanog čedar sira. Kobasice iseckajte pa i njih dodajte u nadev. Testo zatvorite poput paketića, pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Male pite premažite žumancetom, pa pecite 30-35 minuta na 190 stepeni.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)