GRAŠAK SA KOBASICAMA Konkretan obrok za celu porodicu
Napravite grašak sa kobasicama. Zdrav je, slasan, a držaće vas sitim. Odličan predlog za ručak, za celu porodicu.
Potrebno je
- 450 gr graška
- 200 gr kobasice
- 1 glavica luka
- 2 šargarepe
- 1 manji krompir
- 1 kašičica crvene, mlevene paprike
- 1 kašika suvog začina
- 100 ml ulja
- malo soli i bibera, peršunovog lista i lista mirođije
Priprema
Iseckajte pa propržite crni luk na ulju na srednjoj vatri, da dobije žućkastu biju. Onda mu dodajte suvi začin i nalijte malo vode. Zatim nastavite dinstanje luka, dok još ne omekša. Za 10 minuta dodajte grašak i isečeckanu šargarepu. Potom dodajte još vode i kuvajte 30 minuta na srednjoj vatri. Posle toga, dodajte krompir isečen na kockice, kobasicu na kolutove, crvenu papriku, malo soli i bibera. Zatim nalijte vode i nastavite kuvanje dok grašak i krompir ne budu kuvani. Kuvanom jelu dodajte malo peršunovog lista i mirođije. Služite toplo.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
TRIK ZA SAVRŠENO MESO Marinirajte u ovoj namirnici i biće mekano i sočno
Primenite ovaj jednostavni trik, bićete oduševljeni koliko je meso mekše i ukusnije
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
Komentari (0)