POSNA PITA SA RIBOM Po receptu poznatog kuvara Gordona Remzija

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Poznati kuvar Gordon Remzi dao je recept za ovu jednostavnu a slasnu pitu. Brzo i lako se sprema, posna je, a bićete oduševljeni koliko je dobra.

pita sa ribom
Shutterstock

Potrebno je

 

  • 1,5 kg krompira
  • 100 g margarina
  • 200 ml sojinog mleka
  • Za fil
  • 4 mlada luka
  • 4 kašike seckanog svežeg peršuna 
  • 150 g biljnog sira
  • 50 g margarina
  • 175 g smrznutog graška
  • 1 kašičica senfa
  • 150 ml sojinog mleka
  • 150 ml posne pavlake za kuvanje
  • 450 g fileta ribe po izboru 

Priprema

Prvo rernu zagrejte na 200 stepeni. Zatim ogulite i isecite krompir na četvrtine,pa stavite u veliku šerpu, prelijte hladnom vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi. Pustite krompir da se kuva 15 do 20 minuta na tihoj vatri, dok ne omekša. Onda ocedite i ispasirajte krompir pa mu dodajte margarin i sojino mleko i ponovo ispasirajte. Otopite margarin u tiganju, pa dodajte seckani mladi luk, grašak i senf i nastavite da pržite još minut. Onda sipajte sojino mleko i posnu pavlaku za kuvanje i kuvajte nekih 10 minuta dok se malo ne zgusne. Posle toga, dodajte rendani biljni sir i promešajte. Isecite ribu na krupnije komade, pa dodajte u sos, dobro promešajte, pa pospite seckanim peršunom. Zatim posolite i pobiberite, pa opet promešajte. U vatrostalnu činiju premazanu uljem sipajte smesu, a preko naređajte pire krompir. Pecite pitu sa ribom oko 20 do 25 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

 

Komentari (0)

Loading