POSNA PITA SA RIBOM Po receptu poznatog kuvara Gordona Remzija
Poznati kuvar Gordon Remzi dao je recept za ovu jednostavnu a slasnu pitu. Brzo i lako se sprema, posna je, a bićete oduševljeni koliko je dobra.
Potrebno je
- 1,5 kg krompira
- 100 g margarina
- 200 ml sojinog mleka
- Za fil
- 4 mlada luka
- 4 kašike seckanog svežeg peršuna
- 150 g biljnog sira
- 50 g margarina
- 175 g smrznutog graška
- 1 kašičica senfa
- 150 ml sojinog mleka
- 150 ml posne pavlake za kuvanje
- 450 g fileta ribe po izboru
Priprema
Prvo rernu zagrejte na 200 stepeni. Zatim ogulite i isecite krompir na četvrtine,pa stavite u veliku šerpu, prelijte hladnom vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi. Pustite krompir da se kuva 15 do 20 minuta na tihoj vatri, dok ne omekša. Onda ocedite i ispasirajte krompir pa mu dodajte margarin i sojino mleko i ponovo ispasirajte. Otopite margarin u tiganju, pa dodajte seckani mladi luk, grašak i senf i nastavite da pržite još minut. Onda sipajte sojino mleko i posnu pavlaku za kuvanje i kuvajte nekih 10 minuta dok se malo ne zgusne. Posle toga, dodajte rendani biljni sir i promešajte. Isecite ribu na krupnije komade, pa dodajte u sos, dobro promešajte, pa pospite seckanim peršunom. Zatim posolite i pobiberite, pa opet promešajte. U vatrostalnu činiju premazanu uljem sipajte smesu, a preko naređajte pire krompir. Pecite pitu sa ribom oko 20 do 25 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)