POSNA PITA SA RIBOM Po receptu poznatog kuvara Gordona Remzija
Poznati kuvar Gordon Remzi dao je recept za ovu jednostavnu a slasnu pitu. Brzo i lako se sprema, posna je, a bićete oduševljeni koliko je dobra.
Potrebno je
- 1,5 kg krompira
- 100 g margarina
- 200 ml sojinog mleka
- Za fil
- 4 mlada luka
- 4 kašike seckanog svežeg peršuna
- 150 g biljnog sira
- 50 g margarina
- 175 g smrznutog graška
- 1 kašičica senfa
- 150 ml sojinog mleka
- 150 ml posne pavlake za kuvanje
- 450 g fileta ribe po izboru
Priprema
Prvo rernu zagrejte na 200 stepeni. Zatim ogulite i isecite krompir na četvrtine,pa stavite u veliku šerpu, prelijte hladnom vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi. Pustite krompir da se kuva 15 do 20 minuta na tihoj vatri, dok ne omekša. Onda ocedite i ispasirajte krompir pa mu dodajte margarin i sojino mleko i ponovo ispasirajte. Otopite margarin u tiganju, pa dodajte seckani mladi luk, grašak i senf i nastavite da pržite još minut. Onda sipajte sojino mleko i posnu pavlaku za kuvanje i kuvajte nekih 10 minuta dok se malo ne zgusne. Posle toga, dodajte rendani biljni sir i promešajte. Isecite ribu na krupnije komade, pa dodajte u sos, dobro promešajte, pa pospite seckanim peršunom. Zatim posolite i pobiberite, pa opet promešajte. U vatrostalnu činiju premazanu uljem sipajte smesu, a preko naređajte pire krompir. Pecite pitu sa ribom oko 20 do 25 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
ORIGINALAN RECEPT SA SVETE GORE Brza posna čorba, skida umor i popravlja raspoloženje u trenutku
Brza priprema i jeftini sastojci, a obiluje vitaminima
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
Komentari (0)