BUREK OD GOTOVIH KORA SA SOJINIM LJUSPICAMA Zagrejaće vam dušu i telo
Napravite burek sa drugačijim sastojcima. Sojine ljuspice su, u kombinaciji sa začinima, veoma ukusne, a opšte je poznata činjenica da soja zamenjuje meso. Držaće vas sitim.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 1 veći praziluk
- 1 crni luk
- 150 g sojinih ljuspica
- 200 ml vode
- so
- biber
- suvi začin
Za prelivanje kore
- 300 ml mineralne vode
- 70 ml ulja
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Potom iseckajte luk pa ga propržite u malo ulja. Sipajte vodu u sojine ljuspice pa sačekajte da nabubre. Zatim sipajte ljuspice u luk koji se prži. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Nauljite tepsiju pa stavite u nju četri kore sa svake strane. Slažite sastojke sledećim redosledom: prazna kora preliv - kora preliv fil. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Pecite burek oko 30 minuta na 200 stepeni.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)