BUREK OD GOTOVIH KORA SA SOJINIM LJUSPICAMA Zagrejaće vam dušu i telo
Napravite burek sa drugačijim sastojcima. Sojine ljuspice su, u kombinaciji sa začinima, veoma ukusne, a opšte je poznata činjenica da soja zamenjuje meso. Držaće vas sitim.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 1 veći praziluk
- 1 crni luk
- 150 g sojinih ljuspica
- 200 ml vode
- so
- biber
- suvi začin
Za prelivanje kore
- 300 ml mineralne vode
- 70 ml ulja
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Potom iseckajte luk pa ga propržite u malo ulja. Sipajte vodu u sojine ljuspice pa sačekajte da nabubre. Zatim sipajte ljuspice u luk koji se prži. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Nauljite tepsiju pa stavite u nju četri kore sa svake strane. Slažite sastojke sledećim redosledom: prazna kora preliv - kora preliv fil. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Pecite burek oko 30 minuta na 200 stepeni.
PATLIDŽAN IZ RERNE SAVRŠEN ZA DIJETU Lagan i aromatičan, savršen za večeru
Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.
RIŽOTO SA PEČURKAMA ZA VIKEND Eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršen za dane Božićnog posta, a preukusan.
NAJBOLJI RECEPT ZA PLESKAVICE KAO IZ KAFANE Zbog jednog sastojka će biti sočne
Samo dodajte lepinju i prilog po želji.
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Gotova dok pristavite kafu, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nestane sa stola odmah.
SLANI ŠTAPIĆI SA SUSAMOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Hrskavi i mekani, i dupla mera je malo
Savršeni kao brza grickalica ili užina.
Komentari (0)