PICA SA TUNOM, ŠAMPINJONIMA I KAČKAVALJEM Nedostatak mesa nećete da primetite
Napravite domaću picu sa tunom, šampinjonima i kačkavaljem. Toliko je dobra da nećete da osetite da je posna. Hrskavih kora i bogatog nadeva, koji upotpunjuje biljni kačkavalj, raj je za nepca.
Potrebno je
Testo
- 1, 5 dl mlake vode
- 0,5 dl ulja
- 1/2 paketa svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 g brašna
Nadev
- 1 konzerva tunjevine u ulju
- 100 g biljnog kačkavalja
- 50 g mariniranih šampinjona
- po želji paradajz pelat, origano i maslinke, sveža paprika
Priprema
U mlaku vodu sipajte šećer, i kvasac, pa kad kvasac nadođe dodajte ostale sastojke i umesite mekano testo. Onda ga ostavite 30 minuta da naraste. Zatim razvijte testo pa ga stavite u pleh. Nakon toga premažite paradajz pelat, pa dodajte tunjevinu oceđenu od ulja i sve ostale sastojke za nadev, pa narendajte kačkavalj. Pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)