PICA SA TUNOM, ŠAMPINJONIMA I KAČKAVALJEM Nedostatak mesa nećete da primetite

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Napravite domaću picu sa tunom, šampinjonima i kačkavaljem. Toliko je dobra da nećete da osetite da je posna. Hrskavih kora i bogatog nadeva, koji upotpunjuje biljni kačkavalj, raj je za nepca.

posna pica
Shutterstock

Potrebno je

Testo

  • 1, 5 dl mlake vode
  • 0,5 dl ulja
  • 1/2 paketa svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 250 g brašna

Nadev

  • 1 konzerva tunjevine u ulju
  • 100 g biljnog kačkavalja
  • 50 g mariniranih šampinjona
  • po želji paradajz pelat, origano i maslinke, sveža paprika

Priprema

U mlaku vodu sipajte šećer, i kvasac, pa kad kvasac nadođe dodajte ostale sastojke i umesite mekano testo. Onda ga ostavite 30 minuta da naraste. Zatim razvijte testo pa ga stavite u pleh. Nakon toga premažite paradajz pelat, pa dodajte tunjevinu oceđenu od ulja i sve ostale sastojke za nadev, pa narendajte kačkavalj. Pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.

 

Komentari (0)

Loading