PICA SA TUNOM, ŠAMPINJONIMA I KAČKAVALJEM Nedostatak mesa nećete da primetite
Napravite domaću picu sa tunom, šampinjonima i kačkavaljem. Toliko je dobra da nećete da osetite da je posna. Hrskavih kora i bogatog nadeva, koji upotpunjuje biljni kačkavalj, raj je za nepca.
Potrebno je
Testo
- 1, 5 dl mlake vode
- 0,5 dl ulja
- 1/2 paketa svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 g brašna
Nadev
- 1 konzerva tunjevine u ulju
- 100 g biljnog kačkavalja
- 50 g mariniranih šampinjona
- po želji paradajz pelat, origano i maslinke, sveža paprika
Priprema
U mlaku vodu sipajte šećer, i kvasac, pa kad kvasac nadođe dodajte ostale sastojke i umesite mekano testo. Onda ga ostavite 30 minuta da naraste. Zatim razvijte testo pa ga stavite u pleh. Nakon toga premažite paradajz pelat, pa dodajte tunjevinu oceđenu od ulja i sve ostale sastojke za nadev, pa narendajte kačkavalj. Pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA PICA SA AJVAROM Slasna i drugačija, prste da poližete
Drugačija i slasna, idealna za lepo veče sa prijateljima.
POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i aromatična, za lepo veče sa prijateljima
Savršena za dane velikog Božićnog posta, pravićete stalno.
TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)