PICA SA TUNOM, ŠAMPINJONIMA I KAČKAVALJEM Nedostatak mesa nećete da primetite
Napravite domaću picu sa tunom, šampinjonima i kačkavaljem. Toliko je dobra da nećete da osetite da je posna. Hrskavih kora i bogatog nadeva, koji upotpunjuje biljni kačkavalj, raj je za nepca.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNA PICA SA AJVAROM Slasna i drugačija, prste da poližete
Drugačija i slasna, idealna za lepo veče sa prijateljima.

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i aromatična, za lepo veče sa prijateljima
Savršena za dane velikog Božićnog posta, pravićete stalno.

TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.

PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
Testo
- 1, 5 dl mlake vode
- 0,5 dl ulja
- 1/2 paketa svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 g brašna
Nadev
- 1 konzerva tunjevine u ulju
- 100 g biljnog kačkavalja
- 50 g mariniranih šampinjona
- po želji paradajz pelat, origano i maslinke, sveža paprika
Priprema
U mlaku vodu sipajte šećer, i kvasac, pa kad kvasac nadođe dodajte ostale sastojke i umesite mekano testo. Onda ga ostavite 30 minuta da naraste. Zatim razvijte testo pa ga stavite u pleh. Nakon toga premažite paradajz pelat, pa dodajte tunjevinu oceđenu od ulja i sve ostale sastojke za nadev, pa narendajte kačkavalj. Pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.

KREMASTA FUNGI PASTA Posno jelo iz italijanske kuhinje koje greje dušu i telo
Služite uz sos po želji.

JAPANSKA SUPA RAMEN Drugačiji specijalitet koji krepi organizam u trenu
Bićete oduševljeni ukusom.

NAĆOSI NA DOMAĆI NAČIN Recept koji morate da znate, biće slasni kao oni iz bioskopa
Samo dodajte umak po želji.

POSNA TIRAMISU TORTA Savršen spoj palačinki i kafe, ukusa koji budi sva čula
Fenomenalna poslastica za dane Uskršnjeg posta.

SOČIVO SA KOMADIĆIMA SOJE Posni specijalitet koji će vas dugo držati sitim, ukusa koji budi sva čula
Sočno i slasno, a posno jelo.
Komentari (0)