POGAČA SA CRNIM LUKOM Hrskava, sa sočnim nadevom, ovakvu niste probali
Pogaču sa crnim lukom možete da služite uz prilog ili jedete samostalno, za doručak ili večeru. Savršeno se slaže sa majonezom i raznim umacima, pritom je posna. Začini daju posebnu draž i dodaju na ukusu.
Potrebno je
- 500 g brašna (tip 500)
- 1 kocka posnog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 300 ml mlake vode
Fil
- 4 srednja crna luka (sitno seckana)
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- suvi začin po želji
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna (opciono)
Priprema
U posudi pomešajte kvasac, šećer i mlaku vodu. Ostavite da odstoji nekoliko minuta dok se kvasac ne aktivira. U veću posudu stavite brašno, dodajte so i napravite udubljenje u sredini. U udubljenje sipajte aktivirani kvasac i dodajte maslinovo ulje. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Dodajte po potrebi više brašna. Pokrijte testo krpom i ostavite ga da se diže na toplom mestu oko 1 sat, dok ne udvostruči svoj volumen. U međuvremenu, pripremite fil. Na srednje jakoj vatri propržite sitno seckani crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte so, biber, suvi začin i sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi. Kada je testo naraslo, podelite ga na dva dela. Svaki deo razvijte u pravougaonik na pobrašnjenoj površini. Rasporedite prohlađeni fil od crnog luka ravnomerno preko oba pravougaonika testa. Uvijte svaki pravougaonik u rolat, stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje, i ostavite ih još oko 15 minuta da odmaraju. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pecite pogače u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohlade nekoliko minuta, a zatim poslužite.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)