TELEĆA ČORBA Po starom kafanskom receptu, zagrejaće vam dušu i telo
Napravite ovu aromatičnu čorbu sa povrćem. Puna je mesa i vitamina, a osvaja ukusom.
Potrebno je
- 500 g telećeg mesa od buta ili vrata
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zelena
- 1 koren celera
- 2 krompira
- 1 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 2 dl kisele pavlake
- 1 žumance
- so
- biber
- lorber
- malo peršunovog lista
Priprema
Prvo iseckajte sitno crni luk, pa ga izdinstajte na ulju. Onda tome dodajte meso isečeno na kockice pa nalijte vodom da ogrezne. Dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena. Povrće iseckano na kockice dodajte pa začinite solju i biberom. Preko sipajte 2 l vode. Zapršku napravite od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvajte još oko pola sata. U gotovu čorbu pred serviranje, umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom. Možete čorbu da zakiselite sirćetom ili limunovim sokom. Prijatno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)