TELEĆA ČORBA Po starom kafanskom receptu, zagrejaće vam dušu i telo
Napravite ovu aromatičnu čorbu sa povrćem. Puna je mesa i vitamina, a osvaja ukusom.

Potrebno je
- 500 g telećeg mesa od buta ili vrata
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zelena
- 1 koren celera
- 2 krompira
- 1 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 2 dl kisele pavlake
- 1 žumance
- so
- biber
- lorber
- malo peršunovog lista
Priprema
Prvo iseckajte sitno crni luk, pa ga izdinstajte na ulju. Onda tome dodajte meso isečeno na kockice pa nalijte vodom da ogrezne. Dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena. Povrće iseckano na kockice dodajte pa začinite solju i biberom. Preko sipajte 2 l vode. Zapršku napravite od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvajte još oko pola sata. U gotovu čorbu pred serviranje, umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom. Možete čorbu da zakiselite sirćetom ili limunovim sokom. Prijatno.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)