TELEĆA ČORBA Po starom kafanskom receptu, zagrejaće vam dušu i telo

Izvor: Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Napravite ovu aromatičnu čorbu sa povrćem. Puna je mesa i vitamina, a osvaja ukusom.

teleća čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g telećeg mesa od buta ili vrata
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veza zelena 
  • 1 koren celera
  • 2 krompira
  • 1 dl ulja
  • 2 kašike brašna
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 žumance
  • so
  • biber
  • lorber
  • malo peršunovog lista

Priprema

Prvo iseckajte sitno crni luk, pa ga izdinstajte na ulju. Onda tome dodajte meso isečeno na kockice pa nalijte vodom da ogrezne. Dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena. Povrće iseckano na kockice dodajte pa začinite solju i biberom. Preko sipajte 2 l vode. Zapršku napravite od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvajte još oko pola sata. U gotovu čorbu pred serviranje, umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom. Možete čorbu da zakiselite sirćetom ili limunovim sokom. Prijatno.

Komentari (0)