TELEĆA ČORBA Po starom kafanskom receptu, zagrejaće vam dušu i telo
Napravite ovu aromatičnu čorbu sa povrćem. Puna je mesa i vitamina, a osvaja ukusom.
Potrebno je
- 500 g telećeg mesa od buta ili vrata
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zelena
- 1 koren celera
- 2 krompira
- 1 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 2 dl kisele pavlake
- 1 žumance
- so
- biber
- lorber
- malo peršunovog lista
Priprema
Prvo iseckajte sitno crni luk, pa ga izdinstajte na ulju. Onda tome dodajte meso isečeno na kockice pa nalijte vodom da ogrezne. Dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena. Povrće iseckano na kockice dodajte pa začinite solju i biberom. Preko sipajte 2 l vode. Zapršku napravite od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvajte još oko pola sata. U gotovu čorbu pred serviranje, umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom. Možete čorbu da zakiselite sirćetom ili limunovim sokom. Prijatno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)