PIJANI ŠARAN Pikantni delikates idealan za dane Velikog Božićnog posta

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivi ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sjajan predlog za slavsku ili svečanu trpezu.

pijani šaran
Shutterstock

Potrebno je

  • 1,5 kg očišćenog šarana
  • 400 g praziluka
  • 150 g crnog luka
  • 350 g šargarepe
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • 2 dcl belog vina
  • so

Priprema

Očišćenog šarana zasecite s obe strane i utrljajte sa spolja i iznutra. Zatim šarana napunite kriškom limuna i stavite ga na pleh sa papirom za pečenje. Šargarepu isecite na tanke kolutove, crni luk na rebarca, praziluk na kolutove i rasporedite oko ribe. Sve prelijte uljem i vinom, začinite vegetom i solju po ukusu i prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Zatim izvadite iz rerne, skinite foliju i vratite u rernu još 15 minuta da se malo zapeče.

Komentari (0)

Loading