PIJANI ŠARAN Pikantni delikates idealan za dane Velikog Božićnog posta
Neodoljivi ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sjajan predlog za slavsku ili svečanu trpezu.

Potrebno je
- 1,5 kg očišćenog šarana
- 400 g praziluka
- 150 g crnog luka
- 350 g šargarepe
- 1 limun
- maslinovo ulje
- 2 dcl belog vina
- so
Priprema
Očišćenog šarana zasecite s obe strane i utrljajte sa spolja i iznutra. Zatim šarana napunite kriškom limuna i stavite ga na pleh sa papirom za pečenje. Šargarepu isecite na tanke kolutove, crni luk na rebarca, praziluk na kolutove i rasporedite oko ribe. Sve prelijte uljem i vinom, začinite vegetom i solju po ukusu i prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Zatim izvadite iz rerne, skinite foliju i vratite u rernu još 15 minuta da se malo zapeče.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.

KROASAN SA ČOKOLADOM ZA SAVRŠEN VIKEND Mekan i vazdušast, a topi se u ustima
Mirisni kroasani u savršenom spoju sa čokoladom oduševiće sve koji ih budu probali.

PROLEĆNI KROMPIRIĆI U KREMASTOM SOSU Za obrok koji se pamti
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

NEODOLJIVI SERNIK Pečeni poljski čizkejk pravi je raj za nepca, za savršen petak
Kremast i sočan, ukućani će ga obožavati.
Komentari (0)