PIJANI ŠARAN Pikantni delikates idealan za dane Velikog Božićnog posta
Neodoljivi ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sjajan predlog za slavsku ili svečanu trpezu.
Potrebno je
- 1,5 kg očišćenog šarana
- 400 g praziluka
- 150 g crnog luka
- 350 g šargarepe
- 1 limun
- maslinovo ulje
- 2 dcl belog vina
- so
Priprema
Očišćenog šarana zasecite s obe strane i utrljajte sa spolja i iznutra. Zatim šarana napunite kriškom limuna i stavite ga na pleh sa papirom za pečenje. Šargarepu isecite na tanke kolutove, crni luk na rebarca, praziluk na kolutove i rasporedite oko ribe. Sve prelijte uljem i vinom, začinite vegetom i solju po ukusu i prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Zatim izvadite iz rerne, skinite foliju i vratite u rernu još 15 minuta da se malo zapeče.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)