SVETOGORSKA POSNA SARMA Toliko je dobra da nećete da osetite da nedostaje meso

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Posna sarma sa orasima i pirinčem, držaće vas dugo sitim a aromatična je i slasna. Probajte i uverite se.

svetogorska posna sarma
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 praziluk
  • 150 g mlevenih oraha
  • 100 g pirinča
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • prstohvat soli
  • mleveni biber
  • mlevena paprika
  • maslinovo ulje

Priprema

Pirinač prelijte hladnom vodom i kuvajte 10 minuta, isključite ringlu. poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta, pa procedite. Praziluk očistite, po dužini rasecite na četiri dela i sitno iseckajte. Crni luk isecite na kockice, šargarepu na kolutove, a beli luk sitno. Na malo maslinovog ulja kratko prodinstajte crni luk, zatim dodajte praziluk i šergarepu i na tihoj vatri dinstajte dok ne omekšaju. Sipajte u šerpu, dodajte izgnječen beli luk, pirinač, so, mleveni biber i mlevenu papriku po ukusu. Na kraju dodajte orahe i izmešajte. Na list kupusa stavite kašiku nadeva i zavijte sarme. Ređajte ih u šerpu podmazanu maslinovim uljem, prelijte vodom da ogreznu, poklopite folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko sat i po. Sklonite foliju da se sarme malo zapeku.

Komentari (0)

Loading