POSNI SMUĐ NA ALASKI NAČIN Osvaja na prvi zalogaj, poslužite ga za slavsku trpezu, svi će vam tražiti recept
Sezona slava u toku Velikog Božićnog posta prava je prilika da napravite ovo preukusno jelo. Ovako pripremljen smuđ prava je rapsodija ukusa, oduševićete goste.
Potrebno je
- 800 g kotleta smuđa
- 40 g šargarepe
- 2 čena belog luka
- 1/2 veze mirođije
- maslinovo ulje
- so
- 100 g tikvica
- 100 g patlidžana
- 100 g šampinjona
- 100 g paprika
- 100 g paradajza
Za sos
- 400 ml crnog vina
- 80 g paradajz pelata
- 100 g crvenog luka
Priprema
Napravite marinadu od maslinovog ulja, rendane šargarepe, usitnjenog belog luka i mirođije i soli, pa u njega stavite kotlet smuđa. Odložite na dva sata u frižider, pa ga pecite u gril tiganju. Povrće isecite i ispecite na teflonu. Pomešajte crno vino i pelat paradajza, dodajte crveni luk, promešajte, pa smuđa služite uz ovaj sos i grilovano povrće.
RUM TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Nema pečenja, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PAŠTETA OD SARDINA SUPER IDE UZ TOST Zdrava i ukusna, taman za doručak
Bićete oduševljeni ukusom.
DUBAI BAKLAVA SRUŠILA DRUŠTVENE MREŽE Zaborvićete i na čokoladu i na čizkejk
Poslastica kojoj neće odoleti ni najveći sladokusci.
RUŽA POGAČA SA BELIM LUKOM Klasik iz bakine kuhinje koji miriše na detinjstvo
Zamiriše cela kuća dok se peče.
POSNE PIHTIJE SE TOPE U USTIMA Sočne i mekane, i dupla mera je malo
Pravićete i kada nije post.
Komentari (0)