POSNI SMUĐ NA ALASKI NAČIN Osvaja na prvi zalogaj, poslužite ga za slavsku trpezu, svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sezona slava u toku Velikog Božićnog posta prava je prilika da napravite ovo preukusno jelo. Ovako pripremljen smuđ prava je rapsodija ukusa, oduševićete goste.

smuđ na alaski način
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g kotleta smuđa
  • 40 g šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 veze mirođije
  • maslinovo ulje
  • so
  • 100 g tikvica
  • 100 g patlidžana
  • 100 g šampinjona
  • 100 g paprika
  • 100 g paradajza

Za sos

  • 400 ml crnog vina
  • 80 g paradajz pelata
  • 100 g crvenog luka

Priprema

Napravite marinadu od maslinovog ulja, rendane šargarepe, usitnjenog belog luka i mirođije i soli, pa u njega stavite kotlet smuđa. Odložite na dva sata u frižider, pa ga pecite u gril tiganju. Povrće isecite i ispecite na teflonu. Pomešajte crno vino i pelat paradajza, dodajte crveni luk, promešajte, pa smuđa služite uz ovaj sos i grilovano povrće.

Komentari (0)

Loading