ROLAT SA AJVAROM Osvaja na prvi zalogaj, obožavaćete ga

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Savršeno predjelo za Novogodišnje veče, svečanu ili slavsku trpezu.

rolat sa ajvarom
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 kašike brašna
  • 4 jaja
  • 4 kašike ajvara
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica soli


Fil

  • 200 g krem sira
  • 200 g pavlake
  • 100 g kačkavalja

Priprema

Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite i dodajte so. U drugu posudu sipajte žumanca, ajvar i kiselu pavlaku. Umutite mikserom, a potom dodajte brašno i sneg od belanaca naizmenično, pa dobro sjedinite. Stavite u pleh papir za pečenje, sipajte smesu i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru umotajte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. Urolajte i ostavite sa strane. Pomešajte sastojke za fil, pa nafilujte rolat, pa ga ponovo urolajte. Pre služenja ga dobro ohladite. 

Komentari (0)

Loading