ROLAT SA AJVAROM Osvaja na prvi zalogaj, obožavaćete ga
Savršeno predjelo za Novogodišnje veče, svečanu ili slavsku trpezu.
Potrebno je
- 4 kašike brašna
- 4 jaja
- 4 kašike ajvara
- 4 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica soli
Fil
- 200 g krem sira
- 200 g pavlake
- 100 g kačkavalja
Priprema
Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite i dodajte so. U drugu posudu sipajte žumanca, ajvar i kiselu pavlaku. Umutite mikserom, a potom dodajte brašno i sneg od belanaca naizmenično, pa dobro sjedinite. Stavite u pleh papir za pečenje, sipajte smesu i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru umotajte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. Urolajte i ostavite sa strane. Pomešajte sastojke za fil, pa nafilujte rolat, pa ga ponovo urolajte. Pre služenja ga dobro ohladite.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)