TELETINA ISPOD SAČA Ovakvu do sada niste probali Po receptu pevača Ace Pejovića
Popularni pevač, otac tri ćerke i suprug Aco Pejović spada u zvezde za čije se nastupe uvek traži karta više. Prošle godine se to i pokazalo, na tri prepuna koncerta na Tašmajdanu, gde je publika pevala s njim uglas njegove najveće hitove. Aco je odrastao u Prijepolju, a na porodičnoj trpezi bile u jagnjetina ili teletina. - Teško mi je da jedem namirnice koje ne volim. Na primer, povrće, ribu… Rođen sam u Prijepolju, a ne na moru! Mi smo kao klinci jeli pastrmku samo za slavu i tokom posta. Znam da je riba zdrava zbog omega-3 masnih kiselina, ali nisam njen ljubitelj. U Prijepolju ni prasetinu nismo često jeli, već jagnjetinu i teletinu. Teletina ispod sača je jedno od omiljenih Acinih jela, koje rado sprema, a još radije jede.
Potrebno je
- 2 kg teletine
- 1,5 kg krompira
- glavica belog luka
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 čaša vode
- peršun
- ulje
- suvi biljni začin
- so
- biber
Priprema
Teletinu dobro operite hladnom vodom i ostavite da se osuši. Nakon toga isecite je na krupnije komade i dobro natrljajte solju, biberom i ostalim začinima po želji. Hladan zemljani sač namažite tankim slojem svinjske masti. Kada ste ga zamastili, na dno sača poređajte teletinu. Teletina se u rerni može peći i u zemljanom pekaču s poklopcem, ukoliko nemate sač. Krompir oljuštite i isecite na krupnije komade, očistite šargarepu i po želji je iseckajte krupnije ili sitnije. Krompirom, šargarepom i crnim lukom prekrijte meso. Ubacite i glavice belog luka presečene napola. Nalijte vodom. Poklopite zemljani sač i ubacite ga u hladnu rernu, jer zemljano posuđe ne trpi nagle temperaturne promene i može doći do naprsnuća i kasnijeg curenja. Temperaturu podesite na 180 stepeni i pecite četiri sata. Na svakih sat vremena podignite sač i obrnite komade mesa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)