NAJBOLJI RECEPT ZA SAČ U RERNI Teletina će vam se topiti u ustima

Alo.rs

11:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiv je ukus.

NAJBOLJI RECEPT ZA SAČ U RERNI Teletina će vam se topiti u ustima
Shutterstock

Teletina ispod sača u rerni

Sastojci:

1,5 kg teletine - pauflaka ili vrata

5 većih krompira

3 srednje glavice crnog luka

2 glavice belog luka

2 srednje šargarepe

2-3 kašike svinjske masti

svež ili suvi ruzmarin

so, biber po ukusu

3 lista lovora

2 dl vode

Priprema:

Teletinu dobro operite hladnom vodom i ostavite da se osuši. Nakon toga isecite je na krupnije komade i dobro natrljajte solju, biberom i ostalim začinima po želji. Hladan zemljani sač namažite tankim slojem svinjske masti. Kada ste ga zamastili, na dno sača poređajte teletinu. Teletina se u rerni može peći i u zemljanom pekaču sa poklopcem, ukoliko nemate sač. Krompir oljuštite i isecite na krupnije komade, očistite šargarepu i po želji je iseckajte krupnije ili sitnije. Krompirom, šargarepom i crnim lukom prekrijte meso. Ubacite i glavice belog luka presečene napola. Nalijte vodom. Poklopite zemljani sač i ubacite ga u hladnu rernu, jer zemljano posuđe ne trpi nagle temperaturne promene i može doći do naprsnuća i kasnijeg curenja. Temperaturu podesite na 200 stepeni i pecite 2 sata. Na svakih 20 minuta podignite sač i obrnite komade mesa.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading