NAJBOLJI RECEPT ZA SAČ U RERNI Teletina će vam se topiti u ustima
Neodoljiv je ukus.
Teletina ispod sača u rerni
Sastojci:
1,5 kg teletine - pauflaka ili vrata
5 većih krompira
3 srednje glavice crnog luka
2 glavice belog luka
2 srednje šargarepe
2-3 kašike svinjske masti
svež ili suvi ruzmarin
so, biber po ukusu
3 lista lovora
2 dl vode
Priprema:
Teletinu dobro operite hladnom vodom i ostavite da se osuši. Nakon toga isecite je na krupnije komade i dobro natrljajte solju, biberom i ostalim začinima po želji. Hladan zemljani sač namažite tankim slojem svinjske masti. Kada ste ga zamastili, na dno sača poređajte teletinu. Teletina se u rerni može peći i u zemljanom pekaču sa poklopcem, ukoliko nemate sač. Krompir oljuštite i isecite na krupnije komade, očistite šargarepu i po želji je iseckajte krupnije ili sitnije. Krompirom, šargarepom i crnim lukom prekrijte meso. Ubacite i glavice belog luka presečene napola. Nalijte vodom. Poklopite zemljani sač i ubacite ga u hladnu rernu, jer zemljano posuđe ne trpi nagle temperaturne promene i može doći do naprsnuća i kasnijeg curenja. Temperaturu podesite na 200 stepeni i pecite 2 sata. Na svakih 20 minuta podignite sač i obrnite komade mesa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole
VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.
POSNA DOBOŠ TORTA Čuvena poslastica dostojna kraljevske trpeze, po receptu bez mane
Ni malo ne zaostaje za originalom, a savršena za slavsku trpezu.
Komentari (0)