POSNA PITA SA PRAZILUKOM Doručak koji će vas držati dugo sitim, zagrejaće vam dušu i telo
Pravi se od gotovih kora, osvaja ukusom, bićete oduševljeni. Možete da je napravite za doručak ili poslužite na svečanoj ili slavskoj trpezi.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 500 g praziluka
- 1 šargarepa
- 150 g pirinča
- 100 ml mineralne vode
- 75 ml ulja
- so
- biber
za prskanje kora
- 25 ml ulja
- susam
Priprema
Zagrejte rernu na 185 stepeni. Operite pirinač pa mu dodajte soli. Stavite u posudu, nalijte vodom pa kuvajte dok pirinač ne bude skuvan. Onda procedite pirinač pa ga stavite sa strane, a za to vreme sipajte ulje u tiganj. Očišćen i opran praziluk isecite što sitnije pa ga pržite na tihoj vatri u tiganju. Tokom prženja mu dodajte šargarepu koju ste prethodno izrendali. Dodajte so i biber po ukusu. Skuvan pirinač sjedinite sa prazilukom. Onda na radnu površinu stavite jednu koru, poprskajte je kiselom vodom i uljem, premažite filom pa dodajte drugu koru. Ponovite postupak za drugu i treću koru. Onda uvijte kore u rolat i prebacite ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Ostavite malo razmak između rolata, da se bolje ispeku. Zatim premažite kore smesom od ulja i kisele vode pa pospite susamom. Pecite oko 30 min u prethodno zagrejanoj rerni na 185 stepeni. Pustite da se prohladi, secite i služite. Prijatno!
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)