POSNA PITA SA PRAZILUKOM Doručak koji će vas držati dugo sitim, zagrejaće vam dušu i telo
Pravi se od gotovih kora, osvaja ukusom, bićete oduševljeni. Možete da je napravite za doručak ili poslužite na svečanoj ili slavskoj trpezi.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 500 g praziluka
- 1 šargarepa
- 150 g pirinča
- 100 ml mineralne vode
- 75 ml ulja
- so
- biber
za prskanje kora
- 25 ml ulja
- susam
Priprema
Zagrejte rernu na 185 stepeni. Operite pirinač pa mu dodajte soli. Stavite u posudu, nalijte vodom pa kuvajte dok pirinač ne bude skuvan. Onda procedite pirinač pa ga stavite sa strane, a za to vreme sipajte ulje u tiganj. Očišćen i opran praziluk isecite što sitnije pa ga pržite na tihoj vatri u tiganju. Tokom prženja mu dodajte šargarepu koju ste prethodno izrendali. Dodajte so i biber po ukusu. Skuvan pirinač sjedinite sa prazilukom. Onda na radnu površinu stavite jednu koru, poprskajte je kiselom vodom i uljem, premažite filom pa dodajte drugu koru. Ponovite postupak za drugu i treću koru. Onda uvijte kore u rolat i prebacite ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Ostavite malo razmak između rolata, da se bolje ispeku. Zatim premažite kore smesom od ulja i kisele vode pa pospite susamom. Pecite oko 30 min u prethodno zagrejanoj rerni na 185 stepeni. Pustite da se prohladi, secite i služite. Prijatno!
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)