POSNA PITA SA PRAZILUKOM Doručak koji će vas držati dugo sitim, zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Pravi se od gotovih kora, osvaja ukusom, bićete oduševljeni. Možete da je napravite za doručak ili poslužite na svečanoj ili slavskoj trpezi.

posna pita sa prazilukom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g praziluka
  • 1 šargarepa
  • 150 g pirinča  
  • 100 ml mineralne vode
  • 75 ml ulja
  • so
  • biber

za prskanje kora

  • 25 ml ulja
  • susam

Priprema

Zagrejte rernu na 185 stepeni. Operite pirinač pa mu dodajte soli. Stavite u posudu, nalijte vodom pa kuvajte dok pirinač ne bude skuvan. Onda procedite pirinač pa ga stavite sa strane, a za to vreme sipajte ulje u tiganj. Očišćen i opran praziluk isecite što sitnije pa ga pržite na tihoj vatri u tiganju. Tokom prženja mu dodajte šargarepu koju ste prethodno izrendali. Dodajte so i biber po ukusu. Skuvan pirinač sjedinite sa prazilukom. Onda na radnu površinu stavite jednu koru, poprskajte je kiselom vodom i uljem, premažite filom pa dodajte drugu koru. Ponovite postupak za drugu i treću koru. Onda uvijte kore u rolat i prebacite ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Ostavite malo razmak između rolata, da se bolje ispeku. Zatim premažite kore smesom od ulja i kisele vode pa pospite susamom. Pecite oko 30 min u prethodno zagrejanoj rerni na 185 stepeni. Pustite da se prohladi, secite i služite. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading