NAJUKUSNIJE POZNATE PICE KAO IZ RESTORANA Kaprićoza, margarita i vegeterijana, prste da poližete

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Donosimo vam recept za tri poznate, slasne pice na koje niko neće ostati ravnodušan. Hrskavih kora i sočnog nadeva, birajmo samo one najlepše. Kaprićoza, Margarita i posna Vegeterijana.

pica kaprićoza
Shutterstock

KAPRIĆOZA

Potrebno je

  • Testo ili podloga za picu (400 gr)
  • Pelat od paradajza ili kečap
  • Sir ili kačkavalj
  • Šunka za picu
  • Šampinjoni
  • Masline
  • Maslinovo ulje
  • Origano začin ili par svežih listova

Priprema

Premažite testo pelatom od paradajza ili kečapom. Poređajte šunku i šampinjone.Prethodno narendan sir rasporedite preko pice i na kraju pospite malo maslinovog ulja. Pripremljenu picu pecite u dobro zagrejanoj rerni na 250 stepeni, oko 10 minuta.Možete produžiti vreme pečenja dok ne dobijete testo po vašem ukusu.Na pečenu picu poređajte masline i pospite origano. 

margarita Shutterstock
 

 

MARGARITA 

Potrebno je

Za testo

  • 300 ml mlake vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice šećera
  • 450 g mekog brašna
  • 7 g suvog kvasca

Za nadev

  • 200 ml paradajz pelata
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • malo soli
  • 300 gr mocarela ili gauda sira
  • origano

 

Priprema

Rastvorite kvasac, šećer i kašičicu brašna, u mlakoj vodi. Posle 10 minuta, zamesite testo od navedenih sastojaka, pa ostavite jedno sat vremena. Kada je testo udvostručilo masu, stavite ga na pobrašnjenu površinu i premesite. Zatim ga podelite na dva jednaka dela. Zagrejte rernu na 220 stepeni pa podmažite pleh. Oklagijom razvucite testo, manje od dimenzije pleha, pa ga stavite u pleh i izbockajte viljuškom. Onda sipajte preliv od paradajz pelata, maslinovog ulja i soli po celoj površini. Preko pospite izrendani sir i origano po ukusu. Zapecite picu oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite. 

pica vegeteriana Shutterstock
 

 

VEGETERIJANA (POSNA)

Potrebno je

Za testo:

  • 300 g brašna 
  •  1 ½  dl mlake vode
  •  1 kesica suvog kvasca
  •  2 kašičice maslinovog ulja
  •  so


Za nadev:

  •  150 g posnog sira
  •  1 zelena paprika
  •  100 g paradajza 
  • pola male glavice crnog luka
  •  100 g šampinjona
  •  2.5 dl paradajz pirea
  •  origano
  •  crne masline bez koštice

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Kvasac izmrvite pa mu dodajte mlaku vodu, brašno, ulje i so. Od sastojaka zamesite gletko testo  koje se neće lepiti. Stavite testo na pleh obložen papirom za pečenje, pa ga rastanjite, ostavite samo deblje ivice. Zatim pustite da odstoji 15 minuta. Zasebno izrendajte sir, isecite paradajz, papriku, masline, luk na kolutiće i pečurke na listove. Onda začinite origanom paradajz. Testo premažite paradajz pireom, pa ga pospite sirom, složite papriku, paradajz, luk i pečurke. Pospite origanom. Ostavite picu da odstoji deset minuta, pa je pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading