NAJUKUSNIJE POZNATE PICE KAO IZ RESTORANA Kaprićoza, margarita i vegeterijana, prste da poližete
Donosimo vam recept za tri poznate, slasne pice na koje niko neće ostati ravnodušan. Hrskavih kora i sočnog nadeva, birajmo samo one najlepše. Kaprićoza, Margarita i posna Vegeterijana.
KAPRIĆOZA
Potrebno je
- Testo ili podloga za picu (400 gr)
- Pelat od paradajza ili kečap
- Sir ili kačkavalj
- Šunka za picu
- Šampinjoni
- Masline
- Maslinovo ulje
- Origano začin ili par svežih listova
Priprema
Premažite testo pelatom od paradajza ili kečapom. Poređajte šunku i šampinjone.Prethodno narendan sir rasporedite preko pice i na kraju pospite malo maslinovog ulja. Pripremljenu picu pecite u dobro zagrejanoj rerni na 250 stepeni, oko 10 minuta.Možete produžiti vreme pečenja dok ne dobijete testo po vašem ukusu.Na pečenu picu poređajte masline i pospite origano.
MARGARITA
Potrebno je
Za testo
- 300 ml mlake vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
- 450 g mekog brašna
- 7 g suvog kvasca
Za nadev
- 200 ml paradajz pelata
- 3 kašike maslinovog ulja
- malo soli
- 300 gr mocarela ili gauda sira
- origano
Priprema
Rastvorite kvasac, šećer i kašičicu brašna, u mlakoj vodi. Posle 10 minuta, zamesite testo od navedenih sastojaka, pa ostavite jedno sat vremena. Kada je testo udvostručilo masu, stavite ga na pobrašnjenu površinu i premesite. Zatim ga podelite na dva jednaka dela. Zagrejte rernu na 220 stepeni pa podmažite pleh. Oklagijom razvucite testo, manje od dimenzije pleha, pa ga stavite u pleh i izbockajte viljuškom. Onda sipajte preliv od paradajz pelata, maslinovog ulja i soli po celoj površini. Preko pospite izrendani sir i origano po ukusu. Zapecite picu oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite.
VEGETERIJANA (POSNA)
Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 ½ dl mlake vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašičice maslinovog ulja
- so
Za nadev:
- 150 g posnog sira
- 1 zelena paprika
- 100 g paradajza
- pola male glavice crnog luka
- 100 g šampinjona
- 2.5 dl paradajz pirea
- origano
- crne masline bez koštice
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Kvasac izmrvite pa mu dodajte mlaku vodu, brašno, ulje i so. Od sastojaka zamesite gletko testo koje se neće lepiti. Stavite testo na pleh obložen papirom za pečenje, pa ga rastanjite, ostavite samo deblje ivice. Zatim pustite da odstoji 15 minuta. Zasebno izrendajte sir, isecite paradajz, papriku, masline, luk na kolutiće i pečurke na listove. Onda začinite origanom paradajz. Testo premažite paradajz pireom, pa ga pospite sirom, složite papriku, paradajz, luk i pečurke. Pospite origanom. Ostavite picu da odstoji deset minuta, pa je pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PICA IZNENAĐENJA Doručak ili večera, ovo jelo je prava zgoda
Ukus će vam dugo ostati u sećanju.
PREUKUSNO REMEK DELO Orginalni recept, Napuljska pica od tankog i hrskavog testa premazanog sosom od paradajza, sirom mocarelom i svežim bosiljkom
Prva pica napravljena je u Napulju u čast kraljice Margarite Savojske pre više od 120 godina
TAJNA JE U JEDNOM SASTOJKU Pravi recept za testo za picu, vazdušasto i hrskavo
Pomoću ove namirnice vaše testo za picu će biti savršeno. Najbolje bi bilo, da ukoliko imate vremena, zamesite testo i ostavite ga da odstoji u frižideru celu noć
Pica margarita
Odmah ćete je praviti.
BABA LALINE BRZE KUGLICE Tope se u ustima, a posne, najbolje stavite duplu meru
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
Komentari (0)