ČORBA OD ŠAMPINJONA Ovakvu do sada niste jeli, sipaćete tanjir više
Ova fantastična čorba zagrejaće vam dušu i telo, pravićete je stalno. Zdrava i ukusna.
Potrebno je:
- 300 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 100 ml ulja
- 250 ml mleka
- 1 kockica za pileću supu
- 1 l vode
- 3 kašike brašna
- biber
- suvi biljni začin
Priprema
Iseckajte sitno crni luk pa ga stavite da se proprži na ulju. Onda pečurke isecite na listiće i dinstajte, sa lukom. Posolite i pobiberite, začinite po ukusu. Kad pečurke omekšaju dodajte 3 kašike brašna. Zatim promešajte minut - dva. Rastvorite kocku pileće supe pa nalijte litar vode i sjedinite sve sastojke. Kuvajte 15 minuta pa sipajte 250 ml toplog mleka. Kuvajte još 10 minuta, na tihoj vatri. Dosolite po potrebi. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i sve promešajte. Prijatno!
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
NIJE SLUČAJNO ŠTO SU SUNĐERI RAZLIČITIH BOJA Ako koristite ovaj za osetljivo posuđe izgrebaćete ga
Možda i vi niste znali da sunđeri s razlogom imaju različite boje.
ENGLESKA PASTIRSKA PITA Specijalitet koji podseća na musaku, a ukućani će stajati u redu za još
Poznata i kao "engleska musaka", osvojiće vas od prvog zalogaja.
BELI AJVAR BOLJI OD KLASIČNOG Domaćice u Srbiji poludele za njim, a tajna je u ovom sastojku
Slasni namaz od paprike i patlidžana budi sva čula.
Komentari (0)