ČORBA OD ŠAMPINJONA Ovakvu do sada niste jeli, sipaćete tanjir više

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Ova fantastična čorba zagrejaće vam dušu i telo, pravićete je stalno. Zdrava i ukusna.

čorba od pečuraka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 ml ulja
  • 250 ml mleka
  • 1 kockica za pileću supu
  • 1 l vode
  • 3 kašike brašna
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema

Iseckajte sitno crni luk pa ga stavite da se proprži na ulju. Onda pečurke isecite na listiće i dinstajte, sa lukom. Posolite i pobiberite, začinite po ukusu. Kad pečurke omekšaju dodajte 3 kašike brašna. Zatim promešajte minut - dva. Rastvorite kocku pileće supe pa nalijte litar vode i sjedinite sve sastojke. Kuvajte 15 minuta pa sipajte 250 ml toplog mleka. Kuvajte još 10 minuta, na tihoj vatri. Dosolite po potrebi. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i sve  promešajte. Prijatno!

Komentari (0)

Loading