ČORBA OD ŠAMPINJONA Ovakvu do sada niste jeli, sipaćete tanjir više
Ova fantastična čorba zagrejaće vam dušu i telo, pravićete je stalno. Zdrava i ukusna.
Potrebno je:
- 300 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 100 ml ulja
- 250 ml mleka
- 1 kockica za pileću supu
- 1 l vode
- 3 kašike brašna
- biber
- suvi biljni začin
Priprema
Iseckajte sitno crni luk pa ga stavite da se proprži na ulju. Onda pečurke isecite na listiće i dinstajte, sa lukom. Posolite i pobiberite, začinite po ukusu. Kad pečurke omekšaju dodajte 3 kašike brašna. Zatim promešajte minut - dva. Rastvorite kocku pileće supe pa nalijte litar vode i sjedinite sve sastojke. Kuvajte 15 minuta pa sipajte 250 ml toplog mleka. Kuvajte još 10 minuta, na tihoj vatri. Dosolite po potrebi. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i sve promešajte. Prijatno!
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)