SLASNI ROLAT OD SPANAĆA Poslužite ga za slavsku trpezu, svi će vam tražiti recept
Ovaj rolat napravićete lako a nestaće sa stola odmah. Idealno predjelo za prazničnu ili slavsku trpezu.
Potrebno je
Za rolat:
- 4 jajeta
- 4 kašike brašna
- 100 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 100 g izblendiranog kuvanog spanaća
Za fil:
- 300 g sirnog namaza
- 150 g šunke
- 100 g kiselih krastavaca
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Onda umutite belanca u sneg. Dodajte ulje, so, spanać i jogurt u žumanca. Lagano spojte s umućenim snegom. Smesi dodajte brašno sa praškom za pecivo i polako ga umešajte varjačom. Obložite pek-papirom za pečenje, pa u njega izlijte smesu. Pecite rolat oko 10 minuta na 180 stepeni. Urolajte pečen rolat sa papirom i pustite da se prohladi. Premažite rolat sirnim namazom pa poređajte šunku i izrendajte krastavčiće. Secite rolat i poslužite.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
Komentari (0)