SLASNI ROLAT OD SPANAĆA Poslužite ga za slavsku trpezu, svi će vam tražiti recept
Ovaj rolat napravićete lako a nestaće sa stola odmah. Idealno predjelo za prazničnu ili slavsku trpezu.
Potrebno je
Za rolat:
- 4 jajeta
- 4 kašike brašna
- 100 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 100 g izblendiranog kuvanog spanaća
Za fil:
- 300 g sirnog namaza
- 150 g šunke
- 100 g kiselih krastavaca
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Onda umutite belanca u sneg. Dodajte ulje, so, spanać i jogurt u žumanca. Lagano spojte s umućenim snegom. Smesi dodajte brašno sa praškom za pecivo i polako ga umešajte varjačom. Obložite pek-papirom za pečenje, pa u njega izlijte smesu. Pecite rolat oko 10 minuta na 180 stepeni. Urolajte pečen rolat sa papirom i pustite da se prohladi. Premažite rolat sirnim namazom pa poređajte šunku i izrendajte krastavčiće. Secite rolat i poslužite.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)