KUPUS SA TELETINOM Ovakav do sada niste probali Po receptu pevačice Vesne Zmijanac
Da je za ogroman uspeh potreban talenat ali i kvalitet koji traje, pokazuje primer višedecenijske uspešne karijere poznate folk pevačice Vesne Zmijanac. Vesna je poznata kao prava domaćica i vrsna kuvarica, koja često i rado pravi brojne slane i slatke đakonije. Takav je i ovaj njen recept za kupus sa teletinom, sočno i slasno jelo koje osvaja ukusom.
Potrebno je
- oko 700 grama teletine
- veća glavica kupusa
- jedan crni luk
- jedna šargarepa
- po želji krompir
- 150 ml soka od paradajza
- kašika mlevene paprike
- kašika biljnih začina
- kašika brašna
- biber
- malo celera po ukusu
Priprema
Isecite teletinu na veće komade pa je poređajte po dnu šerpe. Preko stavite polovinu kupusa (listove koje ste isekli na veće delove), zatim luk i šargarepu iseckanu na kolutove. Preko toga složite ostatak kupusa, prelijte sokom od paradajza i dodajte začine. Nalijte toplom vodom, poklopite i ostavite da se kuva dva sata na tihoj vatri. Na kraju napravite zapršku, dodajte jelu i ostavite da se krčka još nekoliko minuta.
SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
5 GREŠAKA KADA PRAVITE BEŠAMEL SOS Da bi ispao savršen uradite ovo
Evo kako da ispravite greške i dobijete brojne pohvale.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PILEĆU SUPU? Dodajte ovaj sastojak i bićete oduševljeni ukusom
Jednostavan i primenljiv trik za bolji ukus pileće supe, najbolje probajte i uverite se.
Komentari (0)