KUPUS SA TELETINOM Ovakav do sada niste probali Po receptu pevačice Vesne Zmijanac
Da je za ogroman uspeh potreban talenat ali i kvalitet koji traje, pokazuje primer višedecenijske uspešne karijere poznate folk pevačice Vesne Zmijanac. Vesna je poznata kao prava domaćica i vrsna kuvarica, koja često i rado pravi brojne slane i slatke đakonije. Takav je i ovaj njen recept za kupus sa teletinom, sočno i slasno jelo koje osvaja ukusom.
Alo/Vladimir Marković
Potrebno je
- oko 700 grama teletine
- veća glavica kupusa
- jedan crni luk
- jedna šargarepa
- po želji krompir
- 150 ml soka od paradajza
- kašika mlevene paprike
- kašika biljnih začina
- kašika brašna
- biber
- malo celera po ukusu
Priprema
Isecite teletinu na veće komade pa je poređajte po dnu šerpe. Preko stavite polovinu kupusa (listove koje ste isekli na veće delove), zatim luk i šargarepu iseckanu na kolutove. Preko toga složite ostatak kupusa, prelijte sokom od paradajza i dodajte začine. Nalijte toplom vodom, poklopite i ostavite da se kuva dva sata na tihoj vatri. Na kraju napravite zapršku, dodajte jelu i ostavite da se krčka još nekoliko minuta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)