PEČENI KROMPIR SA PILETINOM Sočan i neodoljiv, zagrejaće vam dušu i telo
Konkretan obrok za celu porodicu, koji će vas dugo držati sitim. Omiljeni spoj mesa i krompira na malo drugačiji način, bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je
- 8 pilećih bataka
- 7 krompira
- 6 šargarepa
- 60 g maslinovog ulja
- 1 puna kašika paradajz pirea
- 2 kašičice crvene paprike
- 500 do 750 ml vode
- suvi biljni začin
- so
- biber
Priprema
Oljuštite krompir i šargarepu, pa krompir isecite na kockice a šargarepu na manje parčiće. Operite i osušite piletinu pa stavite u pleh zajedno sa krompirom. Prelijte sa maslinovim uljem, pa posolite, pobiberite i začinite, po ukusu. Sve izmešajte rukama pa pleh obložen papirom za pečenje stavite u rernu. Pecite 25 do 30 minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Za to vreme, u zasebnoj posudi nalijte vodu, paradajz pire, mlevenu crvenu papriku, dosolite i dobiberite (ako postoji potreba), izmešajte pa prelijte preko krompira sa mesom. Vratite u rernu i dopecite još 15 do 20 minuta.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)