PEČENI KROMPIR SA PILETINOM Sočan i neodoljiv, zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Konkretan obrok za celu porodicu, koji će vas dugo držati sitim. Omiljeni spoj mesa i krompira na malo drugačiji način, bićete oduševljeni ukusom.

krompir sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 pilećih bataka
  • 7 krompira
  • 6 šargarepa
  • 60 g maslinovog ulja
  • 1 puna kašika paradajz pirea
  • 2 kašičice crvene paprike
  • 500 do 750 ml vode
  • suvi biljni začin
  • so
  • biber

Priprema

Oljuštite krompir i šargarepu, pa krompir isecite na kockice a šargarepu na manje parčiće. Operite i osušite piletinu pa stavite u pleh zajedno sa krompirom. Prelijte sa maslinovim uljem, pa posolite, pobiberite i začinite, po ukusu. Sve izmešajte rukama pa pleh obložen papirom za pečenje stavite u rernu. Pecite 25 do 30 minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Za to vreme, u zasebnoj posudi nalijte vodu, paradajz pire, mlevenu crvenu papriku, dosolite i dobiberite (ako postoji potreba), izmešajte pa prelijte preko krompira sa mesom. Vratite u rernu i dopecite još 15 do 20 minuta.

 

 

Komentari (0)

Loading