PEČENI KROMPIR SA PILETINOM Sočan i neodoljiv, zagrejaće vam dušu i telo
Konkretan obrok za celu porodicu, koji će vas dugo držati sitim. Omiljeni spoj mesa i krompira na malo drugačiji način, bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je
- 8 pilećih bataka
- 7 krompira
- 6 šargarepa
- 60 g maslinovog ulja
- 1 puna kašika paradajz pirea
- 2 kašičice crvene paprike
- 500 do 750 ml vode
- suvi biljni začin
- so
- biber
Priprema
Oljuštite krompir i šargarepu, pa krompir isecite na kockice a šargarepu na manje parčiće. Operite i osušite piletinu pa stavite u pleh zajedno sa krompirom. Prelijte sa maslinovim uljem, pa posolite, pobiberite i začinite, po ukusu. Sve izmešajte rukama pa pleh obložen papirom za pečenje stavite u rernu. Pecite 25 do 30 minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Za to vreme, u zasebnoj posudi nalijte vodu, paradajz pire, mlevenu crvenu papriku, dosolite i dobiberite (ako postoji potreba), izmešajte pa prelijte preko krompira sa mesom. Vratite u rernu i dopecite još 15 do 20 minuta.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)