GRAŠAK SA KOBASICAMA Slasno jelo za celu porodicu, a priprema nije komplikovana
Ovaj konkretan obrok držaće vas dugo sitim, a slasan je i pikantan.
Potrebno je
- 700 g smrznutog graška i šargarepe
- 600 g krompira
- 2 glavice luka
- 2 kašike brašna
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 100 g slanine
- 2 para kobasice
- 1 kašičica mlevene slatke crvene paprike
- 2 kašike soka od paradajza
- so
- biber
Priprema
U jednu šerpu sipajte so i vodu, dodajte grašak i šargarepu, i stavite na vatru, pa kad provri, procedite. Zasebno, u tiganju, propržite slaninu isecknu na kockice, zajedno sa sitno naseckanim lukom. Kada luk postane staklast, dodajte brašno i promešajte pa pospite mlevenom paprikom i suvim biljnim začinom. Propržite još malo, pa dodajte kobasice narezane na kolutove, promešajte pa nalijte sok od paradajza. Zatim dodajte kuvani grašak i šargarepu, krompir isečen na kockice. Nalijte vodu pa kuvajte uz povremeno mešanje, na tihoj vatri, sve dok krompir ne omekša. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu.
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)