GRAŠAK SA KOBASICAMA Slasno jelo za celu porodicu, a priprema nije komplikovana
Ovaj konkretan obrok držaće vas dugo sitim, a slasan je i pikantan.
Potrebno je
- 700 g smrznutog graška i šargarepe
- 600 g krompira
- 2 glavice luka
- 2 kašike brašna
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 100 g slanine
- 2 para kobasice
- 1 kašičica mlevene slatke crvene paprike
- 2 kašike soka od paradajza
- so
- biber
Priprema
U jednu šerpu sipajte so i vodu, dodajte grašak i šargarepu, i stavite na vatru, pa kad provri, procedite. Zasebno, u tiganju, propržite slaninu isecknu na kockice, zajedno sa sitno naseckanim lukom. Kada luk postane staklast, dodajte brašno i promešajte pa pospite mlevenom paprikom i suvim biljnim začinom. Propržite još malo, pa dodajte kobasice narezane na kolutove, promešajte pa nalijte sok od paradajza. Zatim dodajte kuvani grašak i šargarepu, krompir isečen na kockice. Nalijte vodu pa kuvajte uz povremeno mešanje, na tihoj vatri, sve dok krompir ne omekša. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)