HRONO HLEB Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo
Uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 2 čaše speltinog brašna
- 1/2 čaše ječmenog brašna
- 1/2 čaše heljdinog brašna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čaše mineralne gazirane vode
- 1 kesica praška za pecivo
- semenke
- susam
- izlomljeni lan
Priprema:
Brašna, so i prašak za pecivo sjedinite pa dodajte gaziranu vodu, ulje i dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh obložen pek-papirom. Pospite semenkama pa preko stavite alu-foliju. Pecite oko sat vremena u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, s tim da posle 50 minuta skinete foliju i nastavite da pečete još 10 minuta, dok hleb ne dobije lepu koricu. Uvijte hleb u kuhinjsku krpu i ostavite da se dobro ohladi (najbolje nekoliko sati ili celu noć).
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)