HRONO HLEB Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo
Uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 2 čaše speltinog brašna
- 1/2 čaše ječmenog brašna
- 1/2 čaše heljdinog brašna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čaše mineralne gazirane vode
- 1 kesica praška za pecivo
- semenke
- susam
- izlomljeni lan
Priprema:
Brašna, so i prašak za pecivo sjedinite pa dodajte gaziranu vodu, ulje i dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh obložen pek-papirom. Pospite semenkama pa preko stavite alu-foliju. Pecite oko sat vremena u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, s tim da posle 50 minuta skinete foliju i nastavite da pečete još 10 minuta, dok hleb ne dobije lepu koricu. Uvijte hleb u kuhinjsku krpu i ostavite da se dobro ohladi (najbolje nekoliko sati ili celu noć).
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)