HRONO HLEB Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Uspeće svima, pa i potpunim početnicima.

hrono hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 čaše speltinog brašna
  • 1/2 čaše ječmenog brašna
  • 1/2 čaše heljdinog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čaše mineralne gazirane vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • semenke
  • susam
  • izlomljeni lan

Priprema:
Brašna, so i prašak za pecivo sjedinite pa dodajte gaziranu vodu, ulje i dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh obložen pek-papirom. Pospite semenkama pa preko stavite alu-foliju. Pecite oko sat vremena u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, s tim da posle 50 minuta skinete foliju i nastavite da pečete još 10 minuta, dok hleb ne dobije lepu koricu. Uvijte hleb u kuhinjsku krpu i ostavite da se dobro ohladi (najbolje nekoliko sati ili celu noć).

 

Komentari (0)

Loading