HRONO HLEB Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo
Uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 2 čaše speltinog brašna
- 1/2 čaše ječmenog brašna
- 1/2 čaše heljdinog brašna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čaše mineralne gazirane vode
- 1 kesica praška za pecivo
- semenke
- susam
- izlomljeni lan
Priprema:
Brašna, so i prašak za pecivo sjedinite pa dodajte gaziranu vodu, ulje i dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh obložen pek-papirom. Pospite semenkama pa preko stavite alu-foliju. Pecite oko sat vremena u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, s tim da posle 50 minuta skinete foliju i nastavite da pečete još 10 minuta, dok hleb ne dobije lepu koricu. Uvijte hleb u kuhinjsku krpu i ostavite da se dobro ohladi (najbolje nekoliko sati ili celu noć).
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
SPASITE ZAGORELO JELO NA OVAJ NAČIN Trik provereno uspeva, a rešava problem u trenu
Nemojte da bacate zagorelo jelo, već probajte da ga spasite uz pomoć ovog efikasnog trika.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
Komentari (0)